15.OLAĞAN GENEL KURULUNU YAPTI

Genel Kurulda konuşan Şube Başkanı Birol Atay; "Atatürk devrim ve ilkelerinin, toplumsal sorunlarımızın çözümlenmesinde ışık tutucu niteliğe ve yaratıcı güce sahip olduğuna inananlar, "Atatürkçü Düşünce Derneği"ni 19 Mayıs 1989 tarihinde kurarak, O'nun devrim ve ilkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapma zorunluluğunu duymuşlardır.1994 yılında kurulan İnegöl Şubemiz de, kuruluşundan bugüne kadar görev yapan yönetici ve üyeler ile birlikte tüzüğümüzde belirtilen kuruluş nedenlerine bağlı kalarak Türkiye Cumhuriyetini koruma ve kollamaya, Atatürk Devrim ve İlkelerinin gelecekte de egemen olmasına katkıda bulunma ve onlara bekçilik yapmaya and içtik ve söz verdik.Bu duygu ve düşünceler ile tekrar göreve talip olduk.15.Olağan Genel Kurulumuzun hayırlı olmasını diliyor, katılımınızdan dolayı yönetim kurulu ve şahsım adına teşekkür ediyor tüm katılımcılara saygılar sunuyorum" dedi.

ANTİ EMPARYALİST DURUŞ

ADD Genel Başkanı H.Emre Altınışık ise konuşmasında; "Bugün bizim Türkiye'de mücadele alanımız anti emparyalist duruştur. Anti emparyalist davaya sahip çıkmadığız zaman Ortadoğu bataklığına döneriz.Yok oluruz ve ulus olarak da yaşamımızı sürdüremeyiz. Bugün Türkiye üzerinde oynan emperyalist oyunların bitmediğini hep birlikte görüyoruz. Çok net bir şekilde Atatürk'ün 100 yıl önce Samsun'a çıktığı dönemde ki koşulları taşıdığımız bir dönemdeyiz. Dış politika da yıllardır söylenen Atatürk'ün "Yurtta barış, Dünya da Barış" sözünün bir edilgenlik olduğunu ve bu anlayışı terk ettiğimiz zaman neo Osmanlıcılık yani yeni Osmanlıcılık anlayışıyla bizim daha büyük bir devlet olacağımız yalanıydı. Bu algı operasyonuyla Türk dış politikası Atatürk'ün dış politikası terk edildi. Ve sonuç itibarı ile Libya'dan Suriye'ye Irak'a kadar pek çok ülke ile sorunlu hale geldik ve oralarda şehitler verdik. Şehitler vermeye de devam ediyoruz. Şehitlere de "birkaç şehit" diyoruz. Olacak iş değil Birkaç şehit değil bunların hepsi vatan evladı , bir can hepsi ana kuzusu , hepsi bu milletin çocuğu" dedi.

İŞTE YENİ YÖNETİM

İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı İnşaatta ara eleman sıkıntısı derinleşiyor... Kentsel dönüşüm için el ele çalışılmalı

Konuşma sonrası yapılan seçim sonucunda kongreye katılan tüm delegelerin oyları ile Birol Atay 3.kez , 3 yıllığına şube başkanı seçildi.Yeni yönetim kurulu; Birol Atay, Tevhiddin Ayar, Yılmaz Karamahmut, Hakan Sorguç, Nebahat Yılmaz, Münire Güneş ve Alican Koyun'dan oluştu.Genel Merkez Delegeliğine ; Birol Atay, Tevhiddin Ayar, Yılmaz Karamahmut, Hakan Sorguç seçildiler.