SOSYAL FARKINDALIK PROJESİ

Sosyal farkındalık projeleri kapsamında İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi, Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi, Yenice Rehabilitasyon Merkezi ve İnegöl Müftülüğü işbirliğinde "Birlikte Daha Mutluyuz" sloganıyla başlatılan proje sürüyor. Geçtiğimiz ay startı verilen ve Eylül ayında huzurevi sakinleri ile öğrencilerin kaynaşması adına bir eğlence programının düzenlendiği projenin ikinci ayında, sportif etkinlikler buluşması gerçekleştirildi.

Çarşamba günü 13.00'da Yeniceköy Mahallesinde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) tesislerinde düzenlenen etkinliğe; Belediye Başkanı Alper Taban, Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Müftü Vekili Ömer Faruk Atan, huzurevi sakinleri, okul idarecileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

GENÇLER VE YAŞLILAR ARASINDA TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILIYOR

Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı Seçim İptal Olursa Birdaha Hangi Tarihte Yapılacak YSK Açıkladı

Sportif etkinlikler adıyla düzenlenen Ekim ayı buluşması, öğrenciler, engelli öğrenciler ve huzurevi sakinlerinin tanışması ile başladı. Ardından kaynaşmayı sağlamak için oyun havaları eşliğinde kısa bir eğlence yapıldı. Gün boyu süren etkinlik, daha sonra sportif faaliyetlerle devam etti. Etkinliklerin bir kısmına Belediye Başkanı Alper Taban da katılırken, burada konuklara hitaben konuşan Başkan Taban şu ifadelere yer verdi:

"Çok güzel bir atmosferle karşılaştık burada. Gençlerimiz ve yetişkinlerimizi bir araya getirmiş olduk. Aslında burada bir tecrübe paylaşımı da var. Hepimiz belli bir güzergahtan geçiyoruz ve sonunda herkes beli bir olgunluğa erişiyor. Burada da çok kıymetli büyüklerimiz aramızda. Onlar hayatlarını dolu dolu yaşadılar, tecrübeleri ve birikimleri var.

Biz de genç kardeşlerimizle onların buluşması sayesinde bu tecrübenin daha güzel bir birlikteliğe dönüşsün, sevgi, saygı ortamı daha da pekişsin düşüncesiyle bugün buradayız. Tabloyu görünce de çok mutlu olduk. Sizlerin yüzlerinin gülmesi, keyiflerinizin yerinde olması bizleri mutlu etti. Bu tür sosyal projeleri arttırmamız lazım. Okullarımızın bu konudaki desteği tartışmasız ortada. Bizler de belediye olarak bu noktada ne yapabiliriz konusunu ayrıca çalışıyoruz. Güzel bir proje olmuş. Herkesin emeğine sağlık. Herkese çok teşekkür ediyorum."

Gün boyu süren programda; frizbi, dart, okçuluk, bisiklet turları, futbol gibi pek çok sportif etkinlik ve yarışmalar yapıldı.