Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir? Özgür Demirtaş kimdir ve aslen nerelidir?

BAŞKAN VATANDAŞ İLE İÇ İÇE
Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinlikleri devam ediyor.
Ramazan bayramı sonrası yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve devamında 27 gün boyunca tutulan demokrasi nöbetlerinin ardından Ekim ayı itibariyle yeniden başlayan Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği, bu hafta Tabakoğlu Camisinde kuruldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Başkan Vekili Turgay Yel, Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Ak parti ilçe teşkilatı yöneticilerinin hazır bulunduğu Bereket Sofrasına, Tabakoğlu Camisi cemaati yoğun ilgi gösterdi.
HER CUMA BİR CAMİDE KURULUYOR
Sabah namazının kılınmasının ardından caminin karşısında bulunan İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği lokalinde hazırlanan kahvaltıya geçildi. Cami cemaati ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sırasında Belediye Başkanı Alinur Aktaş vatandaşlarla sohbet etti.
Kahvaltı sonrası bir konuşma da yapan Başkan Aktaş, Bereket Sofrası buluşmalarına Ekim ayı itibariyle yeniden başladıklarını hatırlattı. Bereket Sofrası buluşmalarının her Cuma sabahı farklı bir camide devam ettiğini aktaran Aktaş,
"Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, sağlık, spor alanlarında yaptığımız projelerle ilçemize değer katmaya devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerle de halkımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda halkımızla buluşma adına başlattığımız ve büyük bir teveccüh gören "Bereket Sofrası" birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bizlere göstermektedir.
Her Cuma sabahı şehrimizin bir camisinde buluşarak hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımız da bu buluşmalara büyük ilgi gösteriyor. Bugün de istedik ki Bereket Sofrasını Tabakoğlu Camii cemaatimizle birlikte kuralım.
GÜNE BEREKETLE BAŞLIYOR
Hem sabahımızı bereketlendirelim hem de mahalle sakinleriyle hemhal olalım istedik. İçinde bulunduğumuz bu dönemde kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine ihtiyacımız var. İşte bu buluşmalar kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin harmanlanmasına vesile oluyor. Bu nedenle Bereket Sofrası buluşmalarımızı önemsiyoruz" dedi.
HALKIMIZIN DUASINI ALARAK BAŞLIYORUZ
Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına başlatılan bu etkinliğin ilçe halkının da ilgisini kazandığına dikkat çeken Aktaş,
"Cuma günü inancımızda hayırlı bir gün. Ben ve ekibim bu güzel, hayırlı güne halkımızla hasbihal ederek başlamaktan mutluluk duyuyoruz.
Bu program vesilesiyle hem halkımızla sohbet ediyor, onların istek, şikayet ve önerilerini dinleme fırsatı buluyor hem de bu kutlu güne halkımızın duasını alarak başlıyoruz" diye konuştu.
GÜZEL BİR ŞEHİRDE YAŞIYORUZ
İnegöl'den söz ederek sürdürdüğü konuşmasında güzel bir şehirde yaşadığımıza vurgu yapan Aktaş,
"Her yerin eksik ve aksakları olur. Muhakkak bizim ilçemizin de eksikleri vardır. Ama Allah'a hamdolsun biz çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Bu memlekete de hep beraber sahip çıkmamız lazım. Sokağıyla, camisiyle, temizliğiyle, çöpüyle...
Nasıl ki hırsızlık yapmak günahsa, aynı şekilde çöpünü zamansız çıkarmak, aracını yanlış park etmek de günahtır" ifadelerinde bulundu.
BİRLİK BERABERLİK MESAJI
Konuşmasının sonunda ülke ve dünya gündemine de değinerek birlik beraberlik mesajı veren Aktaş, şöyle konuştu:
"Ülkemizde ve dünyada olup bitenleri görüyorsunuz. Özellikle Ortadoğu'da, Suriye'de, Irak'ta bir mücadele veriliyor. Bu günlerde birlik ve beraberliğin önemi daha da artıyor. Kurulan bu bereket sofralarının da başlıca amaçlarından biri birlik ve beraberliktir"