Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığındaki Aralık ayı olağan meclis toplantısında, 23 gündem ve 1 takrir olmak üzere toplam 24 madde görüşülerek karara bağlandı. Meclis toplantısı, yoklamanın alınmasının ardından Kasım ayı faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde sunulması ile devam etti. Belediye Başkanı Alper Taban, meclis açılışında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

KİRA BEDELLERİNE GÜNCELLENDİ

Gündemin 17. Maddesinde yer alan Belediyeye ait işyerlerinde kira bedellerine yüzde 10 oranında zam yapılması da oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

EVSEL ATIK ÜCRETLERİ GÜNCELLENDİ

Gündemin 22. Maddesinde yer alan evsel atık bertaraf tarifelerinin belirlenmesi konusunda söz alan Plan Bütçe Komisyon Başkanı AK Parti Meclis Üyesi Berat Ertopuz, "27.10.2010 tarih 27742 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 'Atıksu Altyapı ve Evsel Katı Atık Bertaraf Tesisleri Tarifelerinde Belirtilen Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik gereğince 2017 yılı Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifelerini belirlemek üzere Komisyonumuzca 30.11.2018 tarihinde saat 15.00'da Belediye Ek Hizmet Binası Mali Hizmetler Müdürlüğünde 2018 Yılı Evsel Katı Atık Bertaraf Tarifelerini belirlemek üzere çalışmalar başlatılmıştır Yapılan toplantı neticesinde ekte yer alan İnegöl Belediyesi tam maliyet esaslı evsel katı atık toplama tarifesi hesap raporu tetkik edilmiştir. Buna göre; evsel atık toplama-taşıma ve bertaraf maliyetlerinin 20 Milyon 87 bin 29 TL olduğu, 2018 yılı içerisinde tahsis edilen 1 Milyon 813 Bin 971 TL Çevre temizlik vergilerinin minha edilmesi neticesinde toplam sistem maliyetinin 18 Milyon 273 Bin TL olduğu, ilçemizde toplam konut ve işyeri su aboneleri dikkate alındığında; konut için abone başına her ay 12.15 TL+KDV, küçük ölçekli işletme abone başına her ay 23 TL+KDV, orta ölçekli işletme abone başına her ay 500 TL+KDV, büyük ölçekli işletme abone başına her ay Bin TL+KDV olarak belirlenmiştir" dedi.

Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesine geldi Kişi başı milli gelir tarihin en yüksek seviyesine geldi

Ertopuz'un açıklamasının ardından yapılan oylamada madde oy birliği ile kabul edilirken, geçen yıl 10 TL olan konut evsel atık ücretleri 2019 yılında artık 12.15 TL olarak tahsil edilecek.