Afrika kıtasının doğusunda yaşanan kuraklığın yol açtığı kıtlık ve susuzluk nedeniyle Somali"de yaşanan açlık sorununa bir destekte belediyeden geldi. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş"ın talimatıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Ramazan sokağında ilçe halkının yardımlarının kabul edileceği bir stant oluşturuldu.

Stant önünde konuyla ilgili basın açıklaması yapan İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin: "Afrika hastalıklarla mücadele ediyor. Afrika açlık ve susuzlukla mücadele ediyor. 2011 yılında Dünya üzerinde açlık ve susuzluktan dolayı insanlar yok oluyor. Her gün Afrika"da anneler, babalar ve her 6 dakikada bir çocuklar ölüyor. Özelde Somali, genelde Afrika için tüm Türkiye tek yürek olmuş, yardım kampanyaları düzenliyor. Başta devletimiz olmak üzere, çeşitli kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ve belediyeler bu çağrıya kulak vererek yardım kampanyaları düzenliyor. Yoksulun ve ihtiyaç sahibi olan herkesin yanında olan bir belediye olarak biz de Somali ve Afrika"daki Müslüman kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası düzenledik. Belediye Başkanı Alinur Aktaş Bey"in, personel iftarında duyurusunu yaptığı bu kampanyamız devam etmektedir."dedi.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bugün de bu kampanyamızın farklı bir ayağını duyurmak ve kamuoyuyla paylaşmak üzere buradayız. Ramazan Sokağımızda; Afrika Yardım standı oluşturduk. Ramazan sokağımızdaki bu standta vatandaşlarımızca toplanan yardım ve bağışlar, Ramazan ayı sonuna kadar sürecek ve yardımlar Somali ve Afrika ülkeleri için toplanacak. Vatandaşlarımız; Sadaka, Fitre, Zekat ve tüm diğer bağışlarını Ramazan Sokağımızda oluşturduğumuz, "Somali Yardım Standına" yapabilecekler. Somali Yardım Standımız; iftar ile başlayıp gece 24.00"e kadar açık kalacaktır. Bu stanttan toplanan yardımların tamamı Afrika"ya Belediyemiz marifeti ile gönderilecektir. Bizler; hem insan olarak, hem Müslüman olarak Dünya üzerinde yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalamayız. Somali açken biz tok uyuyamayız."