Konu hakkında yazılı açıklama yapan Başkan Eroğlu, Saadet Partisi olarak İnegöl'ün gerçek sorunlarını ve çözüm önerilerini paylaşmaya devam ettiklerini söyledi.

İnegöl Halk ekmek fabrikasının 1979 yılında çarşı merkezindeki yerinde üretime başladığını anımsatan Eroğlu, "Kuruluşundan 31 yıl sonra 2010'da belediye meclisinde özelleştirme kararı alındı. Saadet Partisi meclis üyelerimiz o gün çekincelerini ifade ederek özelleştirme kararına hayır oyu kullandılar. Alınan özelleştirme karar üzerine Yeni Halk Ekmek Fabrikası 3,5 milyon liraya 18 yıllığına özel bir firmaya ihale edildi. İhaleyi alan firma belediyeye ait arsa üzerine inşa ettiği binada üretime başladı."

"Ancak açıldıktan 8 yıl sonra 2019 yılının Ramazan ayında fabrikada üretim durdu. Firma işletme hakkından feragat ederek binayı terk etti. İçeride bulunan makinelerin birçoğu da taşınarak başka yerlere götürüldü. Fabrikanın kapanmasından 8 ay sonra İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi olan BURFAŞ ile anlaşma yapıldığını söyledi. İnegöl'deki büfelerin BURFAŞ büfesine çevrilerek artık BURFAŞ ekmeği satılacağını ifade etti."

"Mevcut halk ekmek fabrikası binasının da bir şekilde değerlendirileceğini de belirtti. Ve 2020 yılı Ekim ayında Bursa'dan getirilen ekmekler açılan 4 BURFAŞ büfesinde satılmaya başlandı. Özetle bundan 10 yıl önce alınan hatalı bir özelleştirme kararı sonrasında bugün ekmek üretimi için tahsis edilen fabrikamız atıl vaziyette beklemektedir. Bundan 10 yıl önce İnegöl'de kaliteli ekmek üretmek için özelleştirme yapıyoruz diyenler bugün Bursa'dan bize ekmek göndermektedir. Halk ekmek fabrikası aslında sadece ekmek üreten bir şirket değildir. Halk ekmek ilçedeki iç piyasayı dengede tutar. Dar gelirli ailelere bir nebze de olsa katkı sağlar."

Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı Fatih Erbakan Yeniden Refahın Üye Sayısını Açıkladı

"Bu sebeple halk ekmek stratejik bir kuruluştur. Kesinlikle şirket mantığıyla kar amaçlı olarak bakılmamalıdır. Kaldı ki doğru yönetildiği takdirde bırakın zarar etmeyi, belediye bütçesine önemli ölçüde katkı da sunacaktır. İnegöl gibi 300 bine yakın nüfusu olan bir yerde büyükşehir belediyesine ait olsa bile dışarıdan taşıma ekmek ile satış yapmak ve bunu hizmet diye sunmak, dünyanın dört bir yanına, ihracat yapabilen müteşebbislerin yaşadığı bu şehrin, yöneticilerine yakışmadığını üzülerek ifade etmek istiyorum."

EKMEĞİMİZ BURSA'DAN GELİYOR

"Bu sebeple Saadet Partisi olarak bu konuda başta Sayın Alper Taban bey olmak üzere tüm meclis üyelerine seslenmek istiyoruz. Gelin mevcut belediye ekmek fabrikası binasını revize ederek İnegöl Belediyesi olarak üretime geçelim. Stratejik önemi olan ekmek üretimini dışa bağımlı bırakmayalım. Saadet Partisi olarak İnegöl Belediyesi'nin kendisinin doğrudan ekmek üretimine geçmesiyle ilgili alacağı her türlü kararın, atacağı her türlü doğru adımın arkasında olduğumuzu buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum." diye konuştu.