Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi Seçimi CHP Kazandı, Mazbata AKP'ye Verildi

Sani Konukoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen meclis toplantısında, 16 gündem ve iki takrir olmak üzere 18 madde üzere görüşmeler yapıldı.İnegöl Belediye Meclisi, 18 gündemin 8'ini karara bağlarken kalan 10 gündem maddesini ise görüşülmek üzere komisyonlara havale etti.

Yoğun gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısının sonunda dilek ve temenniler kısmına geçildi. MHP Belediye Meclis Üyelerinin İnegöl'e ait çeşitli sorunları dile getirdiği bölümde söz alan MHP Grup Sözcüsü Ahmet Genç, Ekim ayı meclis toplantısında karara bağlanan 2021 yılı tahmini bütçesine atıfta bulunarak iştirak şirketlerinden belediye payına düşecek 100 bin TL'lik tutarın az olduğunu ifade etti.

MHP'li Meclis Üyesi Genç, 6 şirket ve 1 kooperatiften 2021 yılı için belediye bütçesine kar payı olarak gelmesi beklenen 100 bin TL'nin az olduğuna vurgu yaparak, Belediye'nin hissedarı olduğu şirketler üzerinde daha sıkı denetim mekanizmaları kurulması gerektiğini dile getirdi.

Ahmet Genç'in talebini değerlendiren Başkan Alper TABAN, adil ve şeffaf yönetim anlayışları doğrultusunda şirketlerin denetimlerinin yapılması ve durumlarının takip edilebilmesi için yasal sınırlar çerçevesinde çalışma yapılabileceğini belirtti.