NÜFUS ARTIŞI DİKKAT ÇEKTİ

İnegöl Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı Belediye Ek Hizmet Binasında bulunan meclis salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Alper Taban Başkanlığında yürütülen toplantıda, 16 gündem maddesi karara bağlandı.

Toplantı öncesi konuşan Başkan Alper Taban, gündeme dair konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. İnegöl'ün 2018 nüfus verilerinden bahseden Taban, "İnegöl'ün nüfusu 268 bin 155'e ulaştı. 10 bin artış gerçekleşti. Dikkat çekici bir veri.Geçen yıl 3 bin, önceki yıllarda da 6-7 binler seviyesinde artış vardı. Bu sene biraz daha fazla bir artış oldu" dedi.

1 MİLYON KİTAP İNEGÖLLÜLERLE BULUŞUYOR

15 Şubat tarihinde de fuar alanında Kitap Fuarının kapılarını açacağını da duyuran Taban, "1 Milyon kitabın bulunacağı bir fuar olacak" ifadelerini kullandı.

YARIŞMA ÖDÜLLERİ BELİRLENDİ

Mecliste imarla ilgili maddelerin görüşülmesinin ardından, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği dört yarışmayla ilgili ödüller de belirlendi. Liseler arası tiyatro yarışmasının ödülleri; birinciye 5 bin lira, ikinciye 2 bin 500, üçüncüye bin 500 lira, en iyi erkek oyuncuya 500, en iyi kadın oyuncuya 500 lira olarak oy birliği ile kabul edildi.

Emekçi Kadınlar konulu fotoğraf yarışmasında derece alanlara ise birinciye bin 500, ikincisine bin lira, üçüncüye 500 lira ödül verilmesi oylanarak, oy birliği ile kabul edildi. Başkan Taban, derece alan fotoğrafların 8 Mart Dünya Kadınlar gününde düzenlenen programda sergileneceğini söyledi.

Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi

Gündemin 12. Maddesinde yer alan Liseler Arası Halk Müziği Ses Yarışmasında derece alanlara da birinciye bin 500, ikincisine bin lira, üçüncüye 500 lira ödül verilmesinin uygun görüldüğünü ifade etti. Belirlenen ödüller meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 13. Maddesinde yer alan Edebiyat müsabakasında derece alacak öğrencilere ne kadar ödül verileceği masaya yatırıldı. Müsabakanın birincisine bin lira, ikincisine 750 TL, üçüncüsüne ise 500 lira ödül verilmesi oy birliği ile kabul edildi.