İYİ Partili üye İsmail Karaman, merkez mahalle ve kırsal mahalle muhtarlarına, fatura karşılığında aylık 250 TL destek yapılmasını talep ettiler. Başkan Taban, bu konuda daha öncede taleplerin olduğunu, komisyonda konunun görüşüleceğini ifade etti.

Söz alan İYİ Partili Üye İsmail Karaman, muhtarlara ayni destek vermenin uygun olacağını düşündüklerini belirtti.

Gündeme alınan madde, plan bütçe komisyonuna gönderildi.

İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok! İletişim Başkanlığı Yalanladı : Yiyecek ve içecekte KDV artışı yok!

YENİ ARAÇLAR ALINACAK

Farklı müdürlüklerde kullanılmak üzere tahmini 4 Milyon TL bedelle 19 hizmet aracının alınması konusu oybirliği ile kabul edildi. Başkan Taban, en iyi hizmetleri yapma adına, araç alımlarının yapıldığını söyledi.

Söz alan İYİ Partili Üye İsmail Karaman, "Ramazan ayı yardımlaşmanın doruğa çıktığı ay. Bu yardımların, erzak paketi şeklinde değil de bir alışveriş çeki niteliğinde olması gerektiğini söyledi. Bu alışveriş çekinin tüm istediği işletmelerde harcanacak şekilde olması gerekiyor." Dedi.

Cevap veren Başkan Taban, yardım parasının ihtiyaç sahiplerinin hesabına nakit olarak aktarıldığını söyledi.

MOBİLYA AKTARMA İSTASYONU

Akhisar mahallesinde yeni fuar alanı olarak ayrılan ve fuar alanının yerinin 2. OSB'ye alındığını kaydeden Karaman, Akhisar mahallesindeki alanın tır parkı, lojistik alan olarak belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Cevap veren Başkan Taban, yeni fuar alanının 2. OSB'de olması gerektiği konusunda karar kılındığını belirterek, "2. OSB bölgesinde büyük fabrikaların olduğunu biliyoruz. 1. Etapta tamamen doluluk oranına ulaştık. Küçük ve orta ölçekteki mobilyacılarımız için de 2. Etap hayata geçecek. Lojistik konusunda da çalışmalarımız devam ediyor. Teklifler bizim için önemli." Dedi.

Söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Uslu, bu konuda kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi.