CHP, BAŞKAN TABAN'A SORDU

CHP İnegöl İlçe Sekreteri Bengül Kavlan, yaptığı yazılı açıklamada; "İnegöl belediye başkanı sayın Alper Tabana sormak istiyorum. Koronavirüs (Kovid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla devletin tüm kurumlarıyla önlemler almaya devam ettiği bu süreçte bir kriz masası oluşturdunuz mu ?Ortak akıl ile çözümler bulmak adına diğer siyasi partiler ve stk başkanları ile bir araya geldiniz mi?Söz konusu verilerde, koronavirüsün, daha çok yaşlı nüfus arasında ölüme neden olduğu açıkça görülüyor. Yaşlılar, virüse yakalanmamak için özellikle kalabalık ortamlardan uzak durmaları konusunda uyarılıyor. 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma yasağı da geldi. Bu durum da Yalnız yaşamak ta olan yaşlılarımız tespit edilerek günlük ihtiyaçlarının karşılanacağı ekipler belirlendi mi?" diye sordu.

KARANTİNA ALTINA ALINAN KAÇ HASTAMIZ VAR?

Kavlan açıklamasını şöyle sürdürdü: "Gayet iyi biliyoruz ki... Hastaneler de olası bir yığılmayı önleyebilmek için, sağlık sistemimizin çökmesini engellemek için, zaman kazanmak zorundayız, toplumun virüse yakalanma sürecini ne kadar uzun bir zamana yayarsak okadar çok zaman kazanmış oluruz, bunu yapabilmek için, herkesin ama herkesin evde kalması gerekiyor.Bize daha iyi hizmet suna bilmeleri için önce sağlık personeli ile ilgili ne gibi ek ekipmanlar hazırladık? İnegöl Devlet Hastanesinde karantina altına alınan kaç hastamız var? İnegöl'de kaç kişiye korona testi yapıldı? İnegöl hastanelerinde corona testi kiti var mı? İtalyadaki ölümlerin çoğu oksijen tüpü yetersizliğinden. İnegöl'de kaç tane Oksijen tüpü var ve yeterli mi? Karamsar bir tablo oluşturmak istemiyoruz ama, diyelim ki İnegöl'de bu virüs beklenenden hızlı yayıldı. Kaç kişiye yetecek kadar yoğun bakım ünitesi var?Sağlık personeli yeterli mi? Bununla ilgili ek önlemler alındı mı? Yurt dışından gelenlerin karantinaya alınması yetmez! Bunların kaçına Virüs testi yapıldı?"

TARLADA CALIŞANLARIN VİRÜSDEN KORUNMALARI İLE İLGİLİ NE YAPIYORUZ?

"Malumunuz mevsim bahar tohumların toprakla buluşma zamanı Bakan Pakdemirli, stokların yeterli olduğunun altını çizerken bu sürecin daha ne kadar devam edeceğini bilmiyoruz. Tarımın önemini burada bir kez daha çok iyi anladık. Her koşulda tohumun toprak ile buluşması şart. Çiftçimiz ve tarım emekcileri tarlada calışırken virüs den korunmaları ile ilgili ne yapıyoruz? Sağlık Bakanlığınca koronavirüs tedbirleri kapsamında bazı yerlerin faaliyetlerinin 16 Mart 2020 tarihi itibariyle geçici bir süreliğine durdurulduğu genelge ile duyuruldu. Bu esnafımıza nasıl destek olacağız?2019 yılını 3.5 milyar dolarlık ihracatla kapatan Türk mobilya sektörünün büyük bir bölümünü İnegöl esnafı oluşturmaktadır. Ekonomik anlamda pek çok sektörü olumsuz etkiliyen virüs şehrimizde ki mobilya calışanını ve esnafını da etkilemeye başladı küçük, büyük ve kurumsal firmalar ve calışanları ile ilgili ne tür bir paketimiz var?Tüm bu soruların cevabını alırsak vatandaşlarımız ve bizler daha net aydınlanmış olacağız"

Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor Bozbey, artan yaşam kalitesi ile daha mutlu bir Bursa vadediyor

"Sayın Başkanım ve değerli İnegöl halkı gün birlik günü bizler devletimiz ve İnegöl belediyemiz ile birlik içinde calışıp ortak akıl ile süreci şehrimiz ve İnegölümüz de en az zararla nasıl kurtara biliriz vebu mücadelede gönüllü olarak çalışma ya hazırız"