Başvuruların 1 Eylül itibariyle alınmaya başlayacağı yarışmada, son başvuru tarihi 16 Ekim. Alanında uzman jürinin değerlendirmesi sonucunda 1'inciye 5 bin, 2'nciye 3 bin ve 3'üncüye 2 bin TL ödül verilecek. Kısa film yarışmasının duyurusunu Belediye Başkanı Alper Taban yaparak tüm vatandaşları yarışmaya katkı vermeye davet etti.

KONU TEMİZLİK

İnegöl Belediyesi, temizlik konusunda hayata geçirdiği farkındalık çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Bu konuda bilinç oluşturmak ve daha temiz İnegöl hedefine bir adım daha yaklaşmak adına 45 gün başvuru süresinin olduğu kısa film yarışması düzenleniyor.

BAŞKAN TABAN DUYURDU

Her yaştan vatandaşın katılabileceği yarışmanın duyurusunu, Belediye Başkanı Alper Taban yaptı. Bugün 10.00'da encümen salonunda düzenlenen basın toplantısıyla yarışma kamuoyuna duyurulurken, açıklamada Başkan Yardımcısı Fevzi Dülger ve Temizlik İşleri Müdürü Serdar Zorluer de hazır bulundu.

6 EYLÜL'E ÖZEL DİJİTAL SERGİ

Açıklamasına 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları ve 6 Eylül İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünden bahsederek başlayan Taban, "30 Ağustos Zafer Bayramımızı alınan tedbirler ve önlemler çerçevesinde kutladık. Farklı bir uygulama olarak üzeri açık otobüsümüzle Büyükşehir Belediyesi bandomuzu şehir içinde gezdirerek farklı bir enstantane yaşatmaya çalıştık. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yine önümüzde 6 Eylül İnegöl'ün düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü var. Bununla ilgili de bir dijital sergi açtık. İnegöl Belediyesi web sayfamızdan dijital ortamdan vatandaşlarımız bu sergimizi takip edebilirler" dedi.

"EN ÖNEMLİ GÜNDEM MADDESİ ŞEHİRLERİMİZİN KİRLENMESİ"

Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman? Hırka-i Şerif nedir, Hırka-i Şerif nerede, Hırka-i Şerif ziyaret saatleri ve tarihi ne zaman?

Başkan Taban, çevre bilinci ve farkındalığının arttırılması üzerine Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğünün belli başlı çalışmalar yürüttüğünü hatırlatarak "Bu çalışmalar neticesinde de bugün bir kısa film yarışmasının başlangıcını duyurmak için bir aradayız. Bu konuda söyleyebileceğimiz çok şey var. Çünkü her geçen gün elimizde ciddi manada bir bilgi birikim, tecrübe, hafıza oluşmaya devam ediyor. Özellikle şehirlerimizin kirlenmesi en önemli gündem maddelerinden bir tanesi. Bu konuda kirletmeyen şehirler bir fark ortaya koyarak bu farkı ülke sathında hissettirecekler. Bunu çok net olarak görüyoruz. Burada yapılması gereken vatandaşlarımızın daha bilinçli, daha şuurlu noktaya gelebilmesini sağlamak" diye konuştu.

SİNEMANIN GÜCÜNDEN FAYDALANMAK İSTİYORUZ

Geçmişte de kısa film yarışmaları yapıldığını anımsatan Taban, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bugün 'Temiz Şehrim, Benim Geleceğim' kısa film yarışmamızın duyurusu için buradayız. Aslında geçmişte de kısa film çalışmasını Kent Konseyimiz ile gerçekleştirmiştik. Ancak şuna canı gönülden inanıyorum; değişen ve gelişen bir zaman içerisindeyiz. Sinemanın, filmlerin ve dizilerin gücü de çok fazla etkili. Beraberinde dijitalleşme, internet ortamı içerisinde gerekli platformlarda yer alma hususu da ben ce çok değerli ve çok kıymetli. Daha büyük hedef kitlelere erişmenin mümkün olduğunu görüyoruz."

DİJİTAL FARKINDALIK

"Yapacağımız kısa film yarışmasının amaçlarını sıralayacak olursak; temiz şehir İnegöl sloganıyla aslında şehrin tamamını, tüm vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hedefliyoruz. İnegöl'ümüzün temizlikle, çevre bilinciyle, yaşayan insanların varlığından daha fazla kişiyi haberdar etmek istiyoruz. Yine temiz çevreyi bizden sonraki nesillere aktarmak istiyoruz. Temizliğin kıymetini vurgulamamız lazım. Yine pandemi süreci ve dijital dünyaya entegre çalışmaları yapmamız gerekiyor. Bu çalışmanın bir amacı da bu olacak. Dijital farkındalık oluşturmak... Sinemanın gücünü de burada kullanmak istiyoruz. Burada herhangi bir yaş sınırlaması da koymayarak gençlerimizi de, yetişkinleri de bay bayan demeden tüm bireyleri bu sürece dahil etmiş olacağız."

SON BAŞVURU 16 EKİM

"Başvuru şartlarından da bahsetmek istiyorum. 1 Eylül 2020 Salı günü itibariyle başvurular yapılmaya başlayacak. 45 dün devam edecek başvuru süreci. 16 Ekim saat 16.30'a kadar başvurular toplanacak. Katılım için bir ücret alınmayacak. Tüm vatandaşlarımızın katılımını da önemsiyoruz. Her yaştan vatandaşımızı davet ediyoruz. Ancak jüri üyelerimiz ve birinci derece yakınları yarışmaya katılamayacaklar. Şahsım da dahil olmak üzere 3 jüri üyemiz olacak. Bir akademisyen ve bir yönetmen jürimiz yer alacak. Finalde 3 eser belirleyerek düzenleyeceğimiz ödül töreniyle bunları duyurmuş olacağız."

DERECEYE GİRENLERE VERİLECEK ÖDÜLLER

"Yarışmayla ilgili ayrıntılı ve detaylı bilgi almak için de http://www.inegol.bel.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. Filmin konusu ve özellikleriyle ilgili de şunları ifade etmek istiyorum; konusu temizlik ve şehir olacak. 6 dakikayı geçmeyecek özellikte olacak. Başvurular Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze teslim edilerek yapılacak. Posta yoluyla da başvurular alınacak. Ayrıca filmin 2020 yılı içerisinde çekilmiş olması da isteniyor. 1'inciye 5 bin TL, 2'nciye 3 bin TL ve 3'üncüye de 2 bin TL ödül sunmuş olacağız. Ben tüm ilçe halkımızı bu yarışmaya katkı koymaya davet ediyorum. Ben inanıyorum ki bu bilinci sağladığımızda kirletmeyen bir toplum, beraberinde temiz bir şehir kurgusu ortaya çıkmış olacak. Belediyemizin önündeki parkta çok sayıda çöp kutusu yer almasına rağmen, çöp kutusunun yanında oturan insanların dahi ellerindeki basit çöpleri yerlere attıklarını görüyoruz. Buradan hareketle, bizim ciddi manada bir uyanışa ve bilince ihtiyacımız olduğunu görüyoruz. Yarınımızın bugünden daha iyi olabilmesi için bu çalışmaları yürüttüğümüzün bilinmesini isterim. Çocuklarımıza ve gelecek nesle daha temiz bir şehir bırakmak istiyoruz. Heyecanla başvuruları bekliyoruz."