ZABITA İŞ BAŞINDA

Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde halkın sağlığını korumak ve gıda üzerine üretim-satış yapan işyerlerinin hijyen kuralları başta olmak üzere uyması gereken kurallara uygunluğunu sağlamak adına farklı iş kollarına yönelik denetimlerine aralıksız devam ediyor. Ekipler yapılan denetimlerde kahvehane içinde gerekli uyarı levhaları (fiyat tarifesi, sigara içilmez levhası vb.), iş yerinin genel tertip, düzen ve temizliği; iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığını inceledi.

253 İŞYERİ DENETLENDİ

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimlerde son olarak şehrin muhtelif yerlerinde faaliyet gösteren kahvehaneler, çay ocakları ve çay bahçeleri denetimden geçirildi. Bu kapsamda 17-28 Haziran tarihleri arasında, ilçe genelinde kırsal mahalleler de dahil olmak üzere 180'i kahvehane, 68'i çay ocağı, 5'i çay bahçesi olmak üzere toplam 253 adet işyeri denetlendi. Yapılan denetim sonucunda eksikleri tespit edilen iş yerleri hakkında idari yaptırım uygulandı. Ekipler, işyeri sahiplerine işyerlerinin taşıması gereken başta temizlik olmak üzere, personel hijyeni, vatandaşa karşı tutum ve davranışlar; wc ve lavabo temizliği ile ilgili uyulması gereken genel kurallar hakkında da bilgi verdi.

"DENETİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDECEK"

Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen denetimler hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "İnegöl Belediyesi olarak halkımızın günlük yaşamına rahat ve güzel bir şekilde devam etmesi için uğraş veriyoruz. Bu kapsamda çeşitli sektörlere yönelik denetimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Bu denetlemelerdeki amacımız; vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın bu şehirde yaşamaktan mutluluk duymaları ve halkımızın gönül rahatlığı ile yaşamlarını sürdürmeleri noktasında bu tür denetimlerin sürekli yapıldığını ve bundan sonra da aynı kararlılıkla bu denetimlerin devam edeceğini buradan özellikle belirtmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Selektörle radar uyarısı yapmak caiz mi? Dinen bir sakıncası var mı? Selektörle radar uyarısı yapmak caiz mi? Dinen bir sakıncası var mı?