İLÇE HALKI ŞEHRİN YÖNETİMİNDE SÖZ SAHİBİ

İnegöl Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren Çözüm Merkezi bünyesinde, 10 kişiden oluşan saha ekibi görevinin başında. Vatandaşların da şehrin yönetimine dahil edilmesi hedefiyle kurulan ekip, gün boyu şehrin sokaklarına inerek vatandaşlarla buluşup ilçe halkının fikir, görüş ve önerileri ile eleştirilerini dinliyor. Saha ekibi, Belediye Başkanı Alper Taban adına vatandaşlarla buluşarak katılımcı yönetim şeklini anlatıp şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini birebir sorunu yaşayan vatandaşlardan dinliyor.

Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri Türkiye'nin Ulaşım devrimi: Demiryolu ve Metro projeleri

13 BİN VATANDAŞ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

Belediye Başkanı Alper Taban adına vatandaşlarla buluşarak katılımcı yönetim şeklini anlatıp şehrin sorunlarını ve çözüm önerilerini birebir sorunu yaşayan vatandaşlardan dinleyen Saha Ekibi, Temmuz 2018'den beri merkez ve kırsal mahalle ayrımı yapmadan 13 bin vatandaş ile bire bir görüşme fırsatı buldu.

"AMACIMIZ İNEGÖL'Ü VATANDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE YÖNETMEK"

Saha ekibinin çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Alper Taban, "Şunu çok iyi biliyoruz ki İnegöl'ü örnek bir şehir hüviyetine taşımak ancak ve ancak kıymetli hemşerilerimizin kentin yönetimine ortak edilmesiyle olur. Bu manada her platformda, her söylemimizde dile getirdiğimiz en önemli nokta ortak akıl.

"SAHA EKİBİ OLUŞTURDUK"

Belediye hizmetlerinin yerinde hızlı, isabetli, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için uğraş verdiklerini ifade eden Taban, "Bu amaçla hizmet anlayışımızın hareket noktası olan hemşerilerimiz ile bire bir temas kurmak, onların istek talep ve önerilerinizi almak için saha ekibi oluşturduk. Saha ekibimiz, gün boyu şehrin dört bir yanında vatandaşlarla buluşup ilçe halkının fikir, öneri ve eleştirilerini dinliyor. Vatandaşlarla buluşan saha ekibine iletilen görüşler sayesinde, ilçe halkını da şehrin yönetimine ortak etmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

SAHA EKİBİ NASIL ÇALIŞIYOR

Saha ekibinin nasıl çalıştığına da değinen Başkan Taban, "Vatandaşlarımızın fikirlerini önemsiyoruz. Belediyemiz adına sahadaki arkadaşlarımız bizim adımıza vatandaşlarımızla buluşarak önce selamlarımızı iletiyor, beraberinde de sorunları varsa sorunlarını, eleştirileri varsa eleştirilerini dinliyor. Temmuz 2018 tarihinde çalışmalarına başlayan saha ekibimiz, öncelikle İnegöl merkezdeki 21 mahallenin yoğun yerleşim olan sokaklarında ikamet eden vatandaşlarımızla bire bir görüşme imkanı buldu. Ayrıca belirli bir plan doğrultusunda 66 kırsal mahalleyi de saha ekibimiz ziyaret etti. Özellikle kırsal mahallelerde ayırım yapmadan her bir vatandaşımızın kapısı çalındı. Ekibimiz ziyaretlerini ikişer kişiden oluşan 10 ekip ile eş zamanlı farklı sokaklardan başlayarak gerçekleştirmektedir. Gezilen mahallelerde vatandaşın şikayet, talep, memnuniyet ve fikirleri toplanırken, sorunlar yerinde tespit edilip görselleri ile birlikte çözüm merkezine iletilmektedir. Görüşülen her hane/esnaf için ayrı ayrı form yazılmaktadır. Toplamda 10.156 adet form ile 13073 kişi ile görüşülmüştür" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZI CAN KULAĞIYLA DİNLİYORUZ"

Saha ekibinin halan görevinin başında olduğunu belirten Taban, " Bu güzelim şehri ortak akıl ile yönetmemiz lazım. Bu yüzden vatandaşlarımızdan gelen veriler bizler için çok kıymetli. Eleştiri de mutlaka olmalıdır. Kesinlikle yapıcı olması durumunda, önerileriyle birlikte olması durumunda kıymetlidir. Yine öneriler noktasında da saha ekiplerimize vatandaşlarımız her türlü istek ve taleplerini iletme fırsatı da buluyor. Vatandaşlarımızı can kulağıyla dinliyoruz. Çünkü vatandaşımız sahada her an bir şeyleri yaşıyor. Buradan elde ettiği sonuçları da hazır ayağına kadar gitmişken bizlere iletmiş oluyor."

İlçe halkının saha ekibine istek ve görüşlerini gönül rahatlığı ile iletebileceklerini belirten Taban, "Biz ancak ve ancak bu şehri katılımcı bir yönetim modeliyle bugünkünden çok daha iyi yerlere taşıyabiliriz. Tek başına bir Belediye Başkanının öngörüleriyle bir şehrin daha ileriye gitme şansının mümkün olmadığını düşünüyorum. Onun için biz bu şehirde yaşayan genciyle, bay-bayan her kesimiyle, herkese kulak vererek daha iyi bir İnegöl'e ulaşmayı hedefleyeceğiz. Bu vesileyle ortak akla vurgu yaptığımız saha ekibimizin çalışmalarında sonsuz başarılar dilerken, bu sürece katkı veren tüm kıymetli hemşerilerimi en içten kalbi duygularımla selamlıyorum" dedi.