İnegöl Belediyesi, pandemi nedeniyle kalabalık törenlerle kutlanamayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını Kültür Sanat Otobüsü ile tüm şehre taşıdı. Cumhuriyet Bayramının yaşaması ve yaşatılması adına meydanlarda coşkulu törenler yapılamayınca, coşku dolu otobüs şehrin sokaklarına 29 Ekim heyecanını taşıdı.

Cumhuriyet coşkusunu yaşatan marşlar, şarkılar ve beraberinde üzeri açık otobüste ellerinde bayraklarla ilçe halkını selamlayan İnegöl Belediyesi halk dansları ekibi üyeleri, vatandaşların da alkışları eşliğinde yoğun ilgiyle karşılandı.

İnegöl Belediyesi önünden hareket eden kültür sanat otobüsü, eskortlar eşliğinde sirenler ve marşlarla Park Caddesi üzerinden başladığı turunu akşam saatlerine kadar şehrin ana arterleri başta olmak üzere farklı bölgelerde sürdürdü. Görenlerin alkışlarla eşlik ettiği otobüs, saatlerce cadde ve sokakları gezerek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tüm şehre yaşattı.

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası

Tur sırasında Belediye Başkanı Alper Taban'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı da ilçe halkıyla paylaşıldı. Öte yandan, İnegöl Belediyesi Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) bisiklet takımı da konvoya bisikletleriyle katılarak renk kattılar.