İnegöl'e bir dizi ziyaret için gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop için Hacı Yusuf Şahin Cami'sinde Cuma namazı 25 dakika geç kılınmıştı. Namazın uzaması nedeniyle mesai geç kalan çalışanlar, okularına geç kalan öğretmen ve öğrencileri Cuma namazını kılamadan camiden ayrılmıştı. İYİ Parti İlçe Başkanı Fikret Fidan, Cuma günü yaşananlarla ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

İSLAMIN GÜNCELLENMESİ AKILLARA GELDİ

CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı CHP İnegöl'de Seçim Çalışmalarını Yoğunlaştırdı

Fidan yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Hatırlarsanız, yaklaşık 1,5 - 2 yıl öncesinde siyasi mecralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözü üzerine, "İslam'ın güncellenmesi" tartışmaları yaşanmıştı. Tartışmalardan sonra, 09.03.2018 tarihinde AKP Siyaset Akademisi toplantısının açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Naslar asla değişmeyecek. Ama bunlardan hareketle yapılan içtihatlar, geliştirilen kurallar ve bunların uygulamadaki karşılıkları elbette zamana, şartlara, imkanlara göre değişecektir." şeklinde açıklamada bulunmuştu.
Bu eski tarihli açıklamalar nereden aklımıza geldiğini sorarsanız, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un katıldığı Hacı Yusuf Şahin Camii'nin açılışında yaşanan olaylardan dolayı aklımıza geldi"

PROTOKOL BEKLEME SÜRESİ Mİ EKLENDİ?

"Bugün yerel medyada çıkan haberlerden ve yeni açılacak olan camiye cuma namazına giden hemşerilerimizden öğrendiğimiz üzere, TBMM Başkanımız Cuma namazına gecikince cami imamı 24 dakika kadar sureler okuyup, Başkanın gelmesini beklemiş. Başkan gelince ise namaza başlanmış. Tabi bu arada birçok öğrenci ve işçi kardeşimiz de sürelerinin kısıtlı olması nedeni ile cuma namazını kılamadan ayrılmışlar.
Hal böyle olunca da naslarda değişiklik yok ama "Acaba Cuma namazının uygulaması değişti de protokol bekleme süresi mi eklendi? Ya da TBMM Başkanının kılacağı namazın, namazı kılamayan onlarca kardeşimizin namazından daha önemli olduğuna dair uygulama değişikliği mi oldu?" soruları aklımıza geldi. Bunların dışında, açılışı yapılan caminin bir yıldan fazla bir süredir faaliyette olduğu da apayrı bir konu aslında!
Biz sadece kafamızdaki soruları sorduk. Takdir İnegöllü hemşerilerimizindir.
Rabbim kıldığımız namazları kabul etsin"