Bu yıl 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şeklinde gerçekleştirilen Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) İnegöl Mediha Hayri Çelik Fen Lisesi öğrencisi Çağla Nur Kabataş, 560 puan üzerinden 541 puan alarak İnegöl 1'incisi oldu. Başarılı öğrenci, Bursa ve Türkiye genelinde de aldığı derecelerle İnegöl'ün gururu oldu.

BURSA 2'NCİSİ, TÜRKİYE 278'İNCİSİ

Belediye Başkanı Alper Taban, İnegöl 1'inciliğinin yanı sıra Bursa 2'ncisi ve milyonları aşan öğrenciler arasından Türkiye geneli sıralamada 278'inci olma başarısı gösteren Çağla Kabataş'ı bugün makamında kabul etti. Annesi Aliye Kabataş ile birlikte Başkan Taban'ı ziyarete gelen Çağla Kabataş'a, Başkan Taban kalem hediye etti.

HACETTEPE İNGİLİZCE TIP'I KAZANDI

Ziyaret sırasında konuşan Çağla Kabataş, geleceği ile ilgili planlarını anlatarak aldığı puan ile Hacettepe İngilizce Tıp bölümünü kazandığını dile getirdi.

560 PUAN ÜZERİNDEN 541 PUAN

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Belediye Başkanı Alper Taban, zorlu bir maratonun ardından hayatına yön verecek sınavda elde ettiği başarıyla hem ailesinin göğsünü kabartan hem de il ve ülke bazında dereceler alarak şehrimize gurur yaşatan Çağla Nur Kabataş'ı tebrik etti. Çağla Nur'un 560 puan üzerinden 541 puan aldığını hatırlatan Taban, "Çağla Nur Kabataş evladımız çok önemli bir başarıya imza attı. Kendisini tebrik ediyorum. Bu başarının arkasında mutlaka disiplinli ve düzenli çalışma var. Ancak ben eminim ki ailesinin de bu başarıda payı büyük. Bu nedenle Çağla Nur kızımızın anne ve babasını da tebrik etmek istiyorum. Çağla Nur'a bundan sonraki eğitim hayatında ve ardından iş yaşamında olmak üzere hayatında başarılar diliyorum. Aynı başarıyla yaşamını sürdürmesini temenni ediyorum" dedi.