İnsanların sağlık kurallarını öğrenmesi ve sağlıklı yaşama bilincine kavuşması amacıyla Birleşmiş Milletler Örgütünün 7-13 Nisan tarihleri arasını Sağlık Haftası olarak kabul etmesinin ardından, bu tarihler her yıl üye ülkelerde Sağlık Haftası olarak kutlanmaya devam ediyor.

Sağlık bilgisinin ve yardımının geniş halk kitlelerine ulaşması amacıyla kutlanan hafta kapsamında, Belediye Başkanı Alper Taban'da ziyaretler gerçekleştirerek sağlığın önemine dikkat çekti.

HASTALARI EVLERİNDE ZİYARET ETTİ

Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu Diyet Gıdası Krizi: 100'den Fazla Kişi Hastanelik Oldu

Başkan Taban, sağlık haftası kapsamında hasta ziyaretlerinde bulundu. Cumartesi günü gerçekleştirilen ziyaretlerin ilki, İnegöl Belediyesi güvenlik personeli olan Anıl Türkoğlu'na yapıldı.

Başkan Taban, apandisit ameliyatı olan Türkoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti. İkinci ziyaret ise Ziraat Bankasından emekli Aydın Akkoyun isimli vatandaşa gerçekleştirildi.

SAĞLIK ÖNEMLİ

Başkan Taban, ziyaretlere ilişkin açıklamasında sağlığın önemine vurgu yaparak;

"7-13 Nisan tarihleri arasında kutlanan Sağlık Haftası kapsamında biz de bu önemli güne dikkat çekmek, sağlığın önemine vurgu yapmak amacıyla hasta ziyaretleri gerçekleştirdik.

Öncelikle tüm hastalarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vesileyle sağlığımızın kıymetini bilmemiz gerektiğini, önemi kaybedilince anlaşılan sağlığın aslında hayatımızın merkezimizde olması gerektiğini de hatırlatmak istiyorum" dedi.