Belediye Başkanı Alper Taban, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Din Görevlileri Haftası nedeniyle beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve parti yöneticileriyle birlikte İnegöl Müftülüğünü ziyaret etti. Müftülük binası önünde gerçekleşen ziyarette, Başkan Taban ve beraberindeki heyeti Müftü Vekili Selçuk Pusal ile din görevlileri karşıladı.

Ziyaret sırasında açıklama yapan Başkan Alper Taban, "Bugün Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ziyarette bulunuyoruz. Tabi zor günlerden geçiyoruz belki ama nihayetinde hayat devam ediyor. Kontrollü bir şekilde hayatın akışını sağlamak üzere herkes kendi vazifesini devam ettiriyor. Bizler de bugün münasebetiyle o koşturmaca içerisinde bu vesileyle bir araya gelelim istedik. Hem sizlere görevlerinizde kolaylıklar ve başarılar dilemek hem de içinde bulunduğumuz süreçten dolayı da sağlık ve afiyet dilemek üzere bugün buradayız. İşlerinizde kolaylıklar diliyoruz. Tabi gerçekten tüm din görevlilerimize ben çok büyük vazifeler düştüğünü düşünüyorum. Buradan hareketle de her bireyin iyi bir Müslüman olabilmek adına kendi adına çok ciddi görev ve yükümlülükleri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Özellikle belediyecilik gözüyle baktığımızda şehrimizde olumsuz manada zuhur eden tüm olaylarda ben kendimize aslında nasıl bir Müslümanız diye sorgulamamız gerektiğini ifade ediyorum. Dolayısıyla bu noktadan hareketle eksiklerin giderilmesi noktasında tabi ki herkesin kendine düşen görevleri, sorumlulukları var. Ama bunları bizlere en güzel anlatan kıymetli hocalarımız var. Ben bugüne kadar İnegöl'e verdiğiniz destekten, katkıdan, değerden dolayı her birinize teşekkür ediyorum. Bugün hayatta olmayan, ahirete irtihal etmiş olan tüm büyüklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sizlere de sağlık ve afiyet diliyorum" dedi.

Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün? Kadir gecesi nedir? Ne zaman, Hangi gün?

Müftü Vekili Selçuk Pusal ise "Başkanımıza ve beraberindeki tüm misafirlerimize teşekkür ediyoruz. Bizleri onurlandırdılar. Desteklerinden dolayı biz bunu her zaman yaşıyoruz. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa yanımızdalar. Başkanımızın da belirttiği gibi toplum olarak huzurlu bir şekilde ve de aynı bu minval üzerine yaşama noktasında birbirimize muhtacız ve birbirimize her zaman desteğiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da üzerimize düşen ne görev varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Ziyaret sonunda din görevlilerine hediye takdimleri de yapıldı.