Emniyette Dikkat Çeken İstifalar: Soylu Dönemi Yöneticileri Görevlerinden Ayrıldı Emniyette Dikkat Çeken İstifalar: Soylu Dönemi Yöneticileri Görevlerinden Ayrıldı

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odasının Konferans Salonunda yapılan seçimli genel kurul, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Divan heyetinin seçilmesinin ardından denetim ve faaliyet raporları okunarak ayrı ayrı ibra edildi. Dernek tüzüğünde yer alan maddelerin değiştirilmesi kararı üyelerin oyuna sunuldu. Madde üyelerin oy birliğiyle kabul edildi.

Genel kurulda daha sonra başkan adaylarına söz verildi. İlk olarak konuşan Rıdvan Kocaağa, İGİAD'ın 1991 yılında kurulduğunu anımsatarak, "Bugüne kadar tüm İGİAD'a hizmet etmiş yönetici, başkan, üye arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum. İnegöl'ün bu girişimci yapısını içerisinde bulunduran İGİAD her zaman her kulvarda başarılı insanları yetiştirecektir. Bu bir bayrak yarışı ve biz bu bayrağı emanet olarak alıp bir adım daha ileriye götürmek için yola çıkmaya karar verdik."

"Şehrimizin kamu kurumları ve STK'larıyla istişare yaparak yolumuzu çizeceğiz. İGİAD İnegöl'ün tüm değerlerinin bize sunacağı her görüşten fikre yer vererek erişebileceğimiz en yüksek noktaya çıkacaktır. Buralar birer okullardır, bizler bu okullarda İnegöl'e fayda getirecek işler yapacağız. Kimseyi ayrıştırmadan kazanımlar elde etmeye çalışacağız. İGİAD İnegöl'ün nadide bir parçasıdır ve bizler de bu görüşü kimseyle kavga etmeden herkesle ahenk içinde sürdürmeyi istiyoruz."

"İlerlemenin temel taşları arasında girişimcilik bulunuyor ve İnegöl bu konuda en zengin yerlerden bir tanesidir. İnegöl'ün gelişimine katkı sağlayan projelerin hayata geçirilmesinde öncü ve savunucu olacağız. Bu memlekette kazanan, yaşayan her birey gibi İnegöl'e fayda oluşturmak istiyor ve elimizi taşın altına koyacağımızın sözünü veriyorum" dedi.

İGİAD Başkanı Hakan Özdemir ise "2 yıldır başkanlık dönemimde beraberce yol aldığımız, birçok başarıya imza attığımız yönetimime çok teşekkür ediyorum. Farkında olmadan kırdığım arkadaşlarım olduysa kendilerinden özür diliyorum. Yeni dönemde MARSİFED Federasyonumuzun öncülüğünde 'Teknoloji Buluşması' adı altında 'Mobilya Sektörüne Yazılım Projesi' düzenleyeceğiz."

"Üyelerimiz için kolay anlaşılacak şekilde 'İşveren Hakları Kitapçığı' bastırılacaktır. Uzmanlarla görüşme sağlanmış, tüm konular içerikler görüşülmüş, bizden onay verilecek aşamaya gelmiş durumdadır. Firmalarımız gelmiş oldukları yere, daha üst noktalara çıkabilmek ya da bulundukları durumu korumak adına danışmanlara ihtiyaç duymaktadırlar. Güvenilir Danışman firmalar araştırılacak seçimleri yapılarak üyelerimize duyurulacaktır."

"Tecrübe Alıyoruz seminerlerimiz, ilgi çekici konularla ve konuklarla, program sıklığı arttırılarak devam edecektir. Üye ziyaretleri devam edecek, sorunlar dinlenecek ve yapılacaklar uygulanacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından seçime geçildi. Kapalı oy usulüyle gerçekleştirilen seçimde, kullanılan 132 oyun 82'sini alan mevcut başkan Hakan Özdemir başkanlığa yeniden seçilirken, diğer başkan adayı Rıdvan Kocaağa 44 oy aldı. Kullanılan 6 oy ise geçersiz sayıldı.

YENİ YÖNETİM

Hakan Özdemir başkanlığında yönetim kurulu; Fikret Alan, Nedim İncebay, Gülçin Işık, Sibel Aybulut, Uğur Şimşek, Ahmet Ortakçı, Turgut Ordu, Nedim Kerem Türkel, Mehmet Emre Kösen, Doğukan Bedir, Şükrü Gümüş, İsmail Sülek, Mustafa Uysal ve Samet Özçömlekçi'den oluştu.

Denetim kurulunda ise Umut Ortakçı, Yusuf Tunç ile Mehmet Ali Evdalı yer aldı.