Program, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü, İnegöl eski, Tuzla İlçesi Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, sivil toplum örgütleri başkanları ve dernek üyelerinin yoğun katılımıyla İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği lokalinde gerçekleştirildi. Kafkas yöresine ait giysiyi giyen etkinliğin Tamada'sı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın işaret ettiği protokol üyeleri ve dernek üyeleri, Kafkas folklorunu oynadılar. Basın mensuplarının da oynamak durumunda kaldığı programda renkli anlar yaşandı.

GEÇEN YIL AKÇA'YDI

Gecede konuşan Kafkas Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, geceye katkı sunanlara ve programa katılım gösterenlere teşekkür etti. Demirtaş, geçtiğimiz yıl eski kaymakam Ali Akça'nın bu yılda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın tamada olduğunu kaydetti.

Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası Ankara Hamamönü: Tarihin izinde bir kültür mirası

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban "Müslüman coğrafyadan olması gerektiği şekilde bir uygulamasını burada görüyoruz. Sadece bu camiaya ait bu etnik yapıya ait insanlar değil buraya davet edilmiş her misafirin yer aldığı bu sofrada beraber olduğu bu güzel lezzetlerden yemeklerden tattığı ve bir ve beraber olmanın vermiş olduğu sinerji ile güzel bir tablonun yaşandığı bir akşamı yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz"dedi.

TAMADALIK KIYAFETİ BENDE

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş "Burada çok önemli isimler var. İki kaymakamımız var, önceki dönemlerde görev yapmış belediye başkanımız var. Turgay bey var, İnegöl Belediye Başkanımız Alper Taban var. Tamadalık gereği kıyafet bende lütfen size sunulan mikrofonu yada ricayı geri çevirmeyiniz, işin kuralı bu. Rahmetli annem ve babam çok iyi gürcüce konuşur ama ben biraz anlıyorum çatpat konuşuyorum. Ben Gürcistan'a gidince orada iftar programları yaptık erzak paketleri dağıttık. Ben orada köyleri gezerken kendimi Hilmiye'de, Hayriye'de, Dereçat'ta geziyormuş gibi hissettim. Simalar tipler davranışlar aynı. Yaşadığımız ortamları orada yaşama imkanına sahip olduk. Ben tamadalık olayını orada tanıdım "

KÜLTÜRLERİN DEVAM ETMESİ GEREK

"Kıymetli kardeşlerim ben 13,5 yıl İnegöl Belediye başkanlığı yaptım. Doğup büyüdüğüm evlendiğim ekmeğimi kazandığım bu şehirde ben hep bu güzellikleri gördüm. Bu şehirde herkes güzellikler içinde sükun içinde yaşıyor. Bu şehirde birlik ve beraberlik var bu birlik beraberliği bozmaya çalışanlar oldu ama Allah'a şükürler olsun bu şehrin ve bu ülkenin dinamikleri hiçbir zaman müsaade etmedi. Diğer ülkelerde yaşananları görüyorsunuz oralarda ciddi sıkıntılar var. 82 milyonluk Türkiyedimdik ayakta örf ve ananeleri dimdik ayakta. Bizi biz yapan al bayrağımızın altında birlik beraberlik içerisinde yaşıyoruz. Bizi biz yapan değerlerimiz var rengini şehitlerimizin kanından alan ay yıldızlı bayrağımız bizim başımızın tacıdır. Bu geceyi sakın kimse bir şovenizm ya da ön plana çıkma olarak kimse algılamasın. Bunlar aksine var olan değerlerimizin yaşatılması gerektiğine inanıyorum. Çocuklarımıza gençlerimizi kültürlerimizin yaşandığı bu ortamlardan uzak tutmayalım lütfen. Sosyal medyanın internetin bu denli çıldırdığı bir ortamda günün 7 saat 15 dakikasını sanal alemde geçiren bir gençliğin var olduğu ortamda bu ve benzeri özellikleri devam ettirmek ve muhafaza ettirmek gerekiyor" diye konuştu.

BİR ÖNCEKİ TAMADALIĞI BEN YAPMIŞTIM

İnegöl'ün eski kaymakamı ve Tuzla Kaymakamı Ali Akça ise"Öncelikle çok kıymetli İnegöl Kaymakamımıza değerli tamadamız Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza siyasi partilerin temsilcilerine, muhtarlarımıza değerli basın mensubu arkadaşlarımıza siz değerli misafirlerimize hayırlı akşamlar diliyorum. Değerli Alinur başkanımız ifade etmişti bir önceki tamadalığı ben yapmıştım. Bunun mutluluğunu yaşadım. Sizlere güzel duygularla damarcova diyorum. Tamadımızın uyarısını dikkate alarak sözlerimi kısa kesiyorum" şeklinde konuştu.

BU COĞRAFYANIN İNSANLARI ÇOK BEDEL ÖDEDİ

İnegöl Kaymakamı Şükrü Görücü ise şunları söyledi: "Bu organizasyonu gerçekleştiren başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada olan herkese hoş geldiniz diyorum. İnegöl'ümüzde Kafkaslardan Balkanlardan ve 81 ilden insanın olduğu birliğin beraberliğin kardeşliğin hoşgörünün üstü seviyede olduğu bir ilçe burası. Ben güzel tabloya katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Biz sizler ile birlikte İnegöl'ün gelişmesi kalkınması için hep birlikte hareket ediyoruz. İnegöl güçlü ise Türkiye güçlüdür. Biz ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada gerek dış düşmanların gerekse içerde bulunan hainleri çok iyi tanımak zorundayız. Bu ülke bizimse bu ülkenin temiz havasını çekip ekmeğini yiyorsak bunu borçlu olduğumuz yerin geçmişimiz olduğunu şehitlerimiz olduğunu unutmayalım. Bakın kurtuluş savaşı verdik düşman aynı bugünkü düşmanında farkı yok yine aynı düşmanlarla mücadele ediyoruz. 1071'den beri bu topraklarda bedel ödüyoruz. Bu bedeli biz Çanakkale'de, Sakarya'da, Dumlupınar'da, Allah-u Ekber dağlarında ödedik."