31 Mart 2019 yerel seçimleri için takvim işlerken; AK Parti'nin Bursa ilçe belediye başkan adayları kim olacak sorusu bu hafta sonunda nihayet yanıtını buluyor. AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan aday tanıtım toplantısında AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, İlçe Belediye Başkan adaylarını açıklayacak.

Merinos AKKM Osmangazi Salonunda Pazar günü gerçekleştirilecek olan aday tanıtım toplantısında; İlçe Belediye Başkan Adayları kamuoyuna tanıtılacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa'da tüm ilçe belediye başkan adaylarının 13 Ocak Pazar günü Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş tarafından açıklanacağını ve bu açıklamanın ardından da seçim çalışmalarına hız vereceklerini kaydetti.

Bursa'yı daha iyi yarınlara taşımak için gerekli bilgi, tecrübe ve donanıma sahip olduklarının altını çizen Başkan Aktaş, "Belediyecilik hamasi nutuklarla yapılmaz. Sadece halkla ilişkiler çalışmalarıyla şehri geleceğe taşımak mümkün değil. Bursa, önemli çalışmaların yapılması gerektiği bir şehir. Ulaşım, altyapı, kentsel dönüşüm konularında önemli adımlar atılması gerekli. Bursa sadece Yıldırım, Osmangazi ve Nilüfer'den ibaret değil. 17 ilçenin tamamıyla alakalı dersime çok iyi çalıştım. Kağıda bakmadan ezberden her ilçenin sorun ve beklentilerine hakimim. Bu şehre inanan herkesle el ele kol kola verip, Bursa'yı daha iyi yarınlara taşımanın gayretinde olacağız. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu CHP Genel Başkanı Özel, Denizli’de İYİ Parti seçmenine ittifak talebinde bulundu

Öte yandan 4 Ocak Cuma günü askıya çıkan muhtarlık bölgesi askı listeleri 17 Ocak Perşembe günü saat 17.00'ye kadar askıda kalacak. Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yeri de çekilecek kurayla 27 Ocak'ta belirlenecek. Siyasi partiler aday listelerini 19 Şubat'ta seçim kurullarına verecek, kesin aday listeleri 3 Mart'ta ilan edilecek. Seçim propagandası ve yasakları 21 Mart'ta başlayacak. Seçim propagandası 30 Mart saat 18.00'de sona erecek.

Bu arada AK Partinin Belediye Başkan adayını açıklamasıyla diğer siyasi partilerin de başkan adaylarını açıklaması bekleniyor.