15 Haziran 2021 tarihinde ihale edilen Hocaköy içme suyu barajı inşaatının tamamlama işi ihalesi 164.248.025 TL teklif bedelle ihale edildi. Sözleşme bugün itibariyle imzalandı. Bu zamana kadar yüzde 37'lik kısmı tamamlanan barajın inşaatı kaldığı yerden hızla devam edecek. Konuyla alakalı açıklama yapan Milletvekili vidan Yılmaz Gürel, "İnegöl halkımız için önem arz eden içme suyu barajımızın tamamlanması elzemdi. Pandemi kapsamında alınan tasarruf tedbirleri nedeniyle 2020'de yatırım programına alınamayan ve yarım kalan projemizden Cumhurbaşkanımız ve Bakanımıza bahisle, desteklerini istedim. Sağ olsunlar talimat verdiler ve malumunuz ihalemiz Haziran ayında yapıldı."

SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de SGK'nın SUT değişikliği Resmi Gazete'de

"Çok sayıda ve çok güzel teklif dosyalarının verildiği ihalenin kesinleşme süreci tamamlandı ve inşaat tamamlama işi, 164.248.025 TL teklif bedeli üzerinden ihale edilmiş ve 3.12.2021 tarih itibariyle sözleşme imzalanmıştır. İnegöl'lü hemşerilerimizin, yılın 12 ayında kaynak suyu kullanmasını sağlayacak Hocaköy İçme Suyu Barajı, temelden 100 metre yüksekliğe sahip olarak kil çekirdekli kaya dolgu tipinde olacak. 3 milyon 530 bin metreküp gövde hacmine sahip Hocaköy Barajı ile İnegöl ilçe merkezine yıllık 28,3 milyon metreküp içme ve kullanma suyu sağlanacak."

"Pandemi koşullarına, tasarruf tedbirlerine rağmen bu denli büyük bütçenin ayrılması, yatırımın devamı kararı, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanımız Sayın Pakdemirli'nin İnegöl'e verdikleri değerin göstergesidir. Önemli bir hizmettir. 1200 gün içinde yapılması planlanmaktadır. Hayırlı olsun." dedi.