Firma ile sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle yapımı duran Hocaköy İçme Suyu Barajı, 1 yılı aşkındır ihale edilmeyi bekliyordu.

İnegöllülerin yılın 12 ayında kaynak suyu kullanmasını sağlayacak olan Hocaköy İçme Suyu Barajının yapım ihalesinin tarihi belli oldu. DSİ tarafından ihale 17 Haziran tarihinde yapılacak.

Temelden 100 metre yüksekliğe sahip olarak kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen Hocaköy İçme Suyu Barajının, 2020 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyordu. Ödenek sıkıntısı nedeniyle yapımı birçok kez duran barajın ne zaman bitirilip hizmete açılacağı belirsizliğini koruyor.


Hocaköy Barajı ile İnegöl merkez ile Cerrah ve Yenice Mahalleleri ve çevre yerleşim yerlerine yıllık 28,38 hm3 içme ve kullanma suyu temin edilecek. Barajda, 18,92 milyon metreküp suyu depolanacak. Barajın tamamlanması ile birlikte İnegöl'ün 2050 yılına kadar su ihtiyacı karşılanacak.

Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı Fatih’te firari maymun sahibinden kaçtı

Baraj inşaatında bu güne kadar derivasyon tüneli imalatları ile dolusavak ve gövde sıyırma kazıları, dolusavak şev destekleme imalatları, ulaşım ve rölekasyon yolları ile enjeksiyon imalatları tamamlanarak %37 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Kamuoyuna gecikmeli olarak açıklama yapan Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, "Sayın Cumhurbaşkanımızın ilgi ve teveccühü, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin kıymetli destekleriyle Hocaköy Barajı ihale sürecine girdi Hocaköy Barajı Tamamlanması Yapım işi 17 Haziran tarihinde ihale edilecektir. İhale sonrasında işin 1200 gün içinde yapılması planlanmaktadır. İnegöl halkımız için son derece önemli olan bu projenin hayata geçmesi safhasında yanımızda yer alan, bize desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız olmak üzere ilgili kurumumuza, bağlı birimlerine tek tek teşekkür ediyorum." diye konuştu.