Alınan bilgilere göre; Kanser tedavisinin ardından sağlığına kavuşan 67 yaşındaki Mehmet Berk, dinlenmek ve moral depolamak için yakınlarının yanına yerleşti. Berk'in bir arkadaşı Cuma günü öğleden sonra balon balığı avladı. Arkadaşının ' Ben yiyorum bir şey olmaz' demesi üzerine Mehmet Berk'te balıktan bir miktar yedi.

2 saat sonra fenalaşan Berk, ilk önce Kumluca Devlet Hastanesi'ne oradan da Antalya'ya özel bir hastaneye sevk edildi. Yapılan tüm müdahalelere rağmen Mehmet Berk, kalp ve akciğerde solunum yetmezliğine bağlı yaşamını yitirdi.

Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor Bilim İnsanları Açıkladı: Koronavirüs Aşıları Kalp Hastalıklarını Tetiklemiyor

3 çocuk babası Berk için Uncalı Kent Mezarlığında cenaze töreni düzenlendi. Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle cenaze alanında sosyal mesafe kuralı uygulandı. Mehmet Berk'in cenaze namazını imam olan yeğeni Ali Osman Berk, ikindi namazının ardından kıldırdı. Mehmet Berk'in cenazesi Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Babasının kanser hastalığını atlattığını dile getiren Sedat Berk, "Vücut direnci düşüktü. Kendini toparladı zannetti. Bir arkadaşı, 'Ben yiyorum bir şey olmaz' demesi üzerin balon balığı yiyor. 2 saat sonra rahatsızlanıyor. Kumluca Devlet Hastanesi'ne daha sonra özel hastanesine getiriliyor. Bugünde vefat etti. Babamla beraber de çok balığa gittik. Balon balığını hala tüketenler var. Lokum gibi et çıkıyor diye yeniliyor. Ama yanlış ette de zehir var. Kimse bu balığının lezzetine kanıp yemesin. İsteyene getirip vermesin, vebal almasın. Babam, 'bana bir şey olmaz' zihniyetiyle vefat etti. Yemeyin ve kimseye vermeyin." ifadelerine yer verdi.