CHP'nin acı günü CHP'nin acı günü
1 Eylül’de başlayan balık sezonuyla birlikte, balık tezgâhları yoğun denetim altında. Dün Mer-PA Kapalı Pazaryerinde Veteriner Hekim Mesut Karıman ile Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından gerçekleştirilen kontrollerde satılan balıkların gıda ve hijyen kurallarına uygunluğunu denetlendi.

BALIK SEZONU HAYIRLI OLSUN

17 adet balıkçı esnafına yönelik yapılan denetimlere Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban da katıldı. Denetimin ardından gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Alper Taban, 15 Nisan’da kapanan balık sezonun, 01 Eylül itibari ile açıldığını söyledi.

“SIKI BİR DENETİM UYGULUYORUZ”

Geçen dönem, yapılan kontroller ve esnafın duyarlılığı sayesinde balık sezonunu güzel geçirdiklerini belirten Taban, “Herhangi bir problemle karşılaşmadan halkımızın kaliteli balık tüketmesini temin ettik. Bu seneki kontrollerimizi de sıklaştırarak sürdürüyoruz. Halk sağlığının korunması, İnegöl’de yaşayan herkesin güvenle alışveriş yapması için Veteriner Müdürlüğümüz ve Zabıta ekibimizle sıkı bir denetim uyguluyoruz” dedi.

DENETİMLER SÜRECEK

Başkan Yardımcısı Taban, “Pazartesi, Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar günlerinde kurulan pazaryerlerinde balık kontrolleri haftalık olarak devam edecektir. Amacımız her zaman olduğu gibi halkımızın kaliteli, temiz, taze balıkları tüketmesini sağlamaktır. Ayrıca pazar yerleri dışında balık satışı yapan yerlerinde denetim altında tutulacak.”

BALIKLARIN TAZELİK KONTROLÜ YAPILDI

“Yapılan denetimlerde; Balıkların tazelik kontrolü, balıkların karışık satılıp satılmadığı, satışa sunulan balıkların cinsi ve fiyatını belirten etiket konması, satılan balıkların taze kalması için buzla kaplanması, terazilerin vatandaşın görebileceği yerde olması, satış yapan elemanların kılık kıyafet ve hijyen şartlarını taşıması, pazarcı esnafımızın bağırarak satış yapmamaları, kendilerine tahsis edilen yerde satış yapmaları ve balık atıklarının vb. çevreyi rahatsız edecek şekilde olmamasına dikkat ediyoruz” diye konuştu.

PAZARDA BALIK FİYATLARI

Bu arada 1 Eylül’de başlayan balık sezonuyla birlikte yaşanan yoğunluk, balıkçıların yüzünü güldürdü. Dün pazarda hamsinin kilosu 7 ila 10 TL arasında satılırken, balık tezgâhlarının önündeki yoğunluk dikkatlerden kaçmadı. Hamsinin 10 TL’ye kadar alıcı bulduğu balık tezgahlarında levrek ile çüpra 15 TL’den, istavrit ise 5 TL’den satıldı.