17. YILSONU ETKİNLİKLERİ

İnegöl Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel hale gelen 17. yılsonu etkinlikleri geçtiğimiz Cumartesi akşamı Hikmet Şahin Kültürpark'ı içerisinde bulunan açık hava gösteri merkezinde sahnelendi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan gecede konuşan dernek başkanı Mustafa Kahraman,

"Kuruluşundan bu yana bu dernek çatısı altında birlik ve beraberlik içerisinde çok güzel işlere imza atıldı. Birazdan izleyeceğiniz gösteriler, çocuklarımızın birlik ve beraberlik içerisinde bütün bir yıl boyunca vermiş oldukları uğraşların bir ürünüdür."

"Bu gösterilerin gerçekleşmesinde emeği geçen İnegöl Belediye'mize, çocuklarımıza, ailelerine, İnegöl Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne, sponsorlarımıza ve tüm ilçe halkına şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına teşekkürlerimi iletiyorum."

"Yaklaşmakta olan Ramazan bayramınızı da en içten dileklerimle kutlarken, 24 Haziranda gerçekleşecek olan seçimlerinin de bir demokrasi şöleni havasında yaşamayı ve seçim sonrası kazanan adayın etrafında birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenerek yarınlar için çalışmayı umut ediyorum" dedi.

BAYRAK EMİN ELLERDE

AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı AK Parti belediyesi 'Kent Lokantası' uygulaması başlattı

Derneğin Onursal Başkanı Alaattin Kırcalı ise:

"Bizler İnegöl'de bir sayfa açarak 2001 yılında bu ekibi kurduk. O günden bugüne değin yüzlerce evladımız burada eğitim aldı. Almaya da devam ediyor. Bu gelişmeleri büyük bir keyifle takip ediyorum.

Bizim başlattığımız bu etkinlikleri bizden sonra devralan ve her seferinde bayrağı daha ileriye taşıyan Özlem Çelik'e şimdide bu görevi layıkıyla yerine yaptığına inandığım Mustafa Kahraman'a huzurlarınızda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İNEGÖL'ÜN DEĞERİ

Belediye Başkanı Alper Taban da "İnegöl'ümüz 81 ilden insanı barındıran güzide bir şehir. Bu şehre sahip çıkmamız gerekiyor. Bal-Göç Derneğimizde İnegöl'ümüzün önemli bir değeridir" dedi.

Konuşmaların ardından 120 dansçıdan oluşan ekip gösterilerini sergiledi. Minik balerinlerin yaptığı gösteriler seyirciler tarafından beğeni alırken, halk oyunları ekipleri de Türkiye'nin 7 bölgesine ait halk oyunları gösterileri ile seyircilerden büyük alkış aldı.

Yaklaşık 2 saat süren etkinliğin ardından Bale eğitmeni Alla Mikelanjelo ile halk oyunları eğitmeni Gülşen Torun ile Çağla Yenier'e plaketleri takdim edilirken, tüm dansçılara da gecenin anısına madalyon hediye edildi.