CENGİZ ÖZKAN KONSERİ

Düzenlediği sahne gösterileriyle şehrin kültür sanat hayatına yön veren İnegöl Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Türk Halk Müziği Korosu ve Cengiz Özkan konseri düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, koro ve bağlama üstadı Cengiz Özkan, performansıyla alkış topladı.

Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi Vefatından 51 yıl sonra robotu sahnede konser verdi

Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezinde saat 20.00'da başlayan konseri Belediye Başkan Yardımcıları Rıdvan Kocaağa ile Oğuzhan Uslu, siyasi parti temsilcileri ile bazı STK temsilcileri de takip etti. Konser, Şef Yücel Düzel yönetimindeki İnegöl Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunun performansıyla başladı. Salonda koro ve solo eserlerle konuklar Türkülerin ahengine kapılıp diyar diyar gezdi. Konserin ilk bölümü İnegöl Belediyesi THM korosunun performansıyla tamamlandı.

CENGİZ ÖZKAN'DAN MUHTEŞEM PERFORMANS

İkinci bölümde ise Türkiye'nin yetiştirdiği bağlama ustalarından biri olan, aynı zamanda TRT İstanbul Radyosu'nda saz sanatçısı olarak halen görev yapan Cengiz Özkan sahne aldı. Özkan, bağlaması ve sesiyle salondakilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Konser sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Kocaağa sahneye davet edildi. Burada kısa bir selamlama konuşması yapan Kocaağa, "Cengiz Özkan üstadımıza bu güzel konser için teşekkür ediyoruz. Bizlere bu akşam çok güzel bir türkü konseri sundular. İlgi, alaka ve bu yoğun katılımınızdan dolayı siz değerli vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Sizler bu katılımı gösterdikçe bizler daha da güçleniyoruz ve daha güzel konserleri, tiyatroları hep birlikte izlemeye deva edeceğiz" dedi. Konuşma sonrası Kocaağa, Özkan'a İnegöl'ü simgeleyen bir çini takdim etti.