Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı Balık tutmak için paçalarını sıvadı! Canından olacaktı

YARALANMIŞTI

A.E. Kendisini taksirle yaralayan A.H.'den şikayetçi oldu. Uzlaşma burosunda yapılan görüşmede Müşteki A.E., Çocuk Esirgeme Kurumuna 500 TL bağışta bulunması şartıyla A.H. İle uzlaştı.

U.B. Kendisini yaralayan İ.H.'den şikayetçi oldu. Uzlaşma burosuna yapılan görüşmede U.B. Darüşşafaka Cemiyetine Bin 500 TL bağışta bulunması şartıyla İ.H. İle uzlaştı.

A.A. Kendisini tehdit eden M.G.'den şikayetçi oldu. Uzlaşma Bürosunda yapılan görüşmede A.A. Mehmetçik Vakfına Bin TL bağışta bulunma şartıyla M.G. İle uzlaştı.

M.K. Kendisine hakaret eden A.K.'den şikayetçi oldu. Uzlaşma Bürosunda yapılan görüşmeden M.K. Huzur evine 400 TL bağışta bulunulması şartıyla A.K. İle Uzlaştı.

E.A. Kendisine hakaret eden T.İ.'den şikayetçi oldu. Uzlaşma Bürosunda yapılan görüşmede E.A. LÖSEV'e 500 TL bağışta bulunulması şartıyla T.İ. İle uzlaştı. Uzlaşmalar sonucunda 5 şüpheli toplam 3 Bin 900 TL kurumlara bağışta bulunmuş oldu.

ONARICI ADALET ANLAYIŞI

Cumhuriyet Savcısı Özcan Gürbüz, yaptığı yazılı açıklamada, uzlaştırmada temel amaçlarının onarıcı adalet anlayışı olduğunu belirtti.

Suç işleyenlere ceza vermek yerine şikayetçi ile aralarındaki anlaşmazlığı çözüp ileride olabilecek husumet ve olayların önüne geçmek istediklerini vurgulayan Gürbüz, "Taraflar arasında uzlaşma sağlandığı takdirde şüpheliler ceza almaktan kurtuluyor ve işledikleri suç sabıkalarına yansımıyor. Şikayetçilerin ise maddi veya manevi olarak mağduriyetleri gideriliyor. Zaman zaman da bu dosyalarımızda olduğu gibi taraflar bağış yapmak suretiyle uzlaşıyorlar. Böylelikle hem insanlar arasında yardımlaşma duygusu yayılıyor hem de sosyal sorumluluklarının farkına varılıyor." diye konuştu.

Gürbüz 2016 ve 2019'da yapılan düzenlemeler ile uzlaşma konusunda köklü değişiklikler yapıldığını, kapsamının genişlediğini söyleyerek, "Ceza yargılamalarında uzlaşma çok daha etkin bir kurum haline getirildi. Artık alanında eğitim almış kişiler tarafından işlemler yürütülüyor. Geçtiğimiz yıl Uzlaştırma Bürosuna 940 dosya geldi. Bu dosyalardan yüzde 65'i uzlaşma ile sonuçlandı. Türkiye ortalamasının üzerinde bir rakama ulaştık. Bu da gösteriyor ki vatandaşlarımız sorunlarını karşılıklı uzlaşı ile çözmek ve toplumsal barışı korumak istiyor. Yapılan çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.