Öksürük şikayetiyle İnegöl Devlet Hastanesine başvuran 20 yaşındaki Elif Azra Bulut'a yapılan tetkikler sonucunda lenf kanseri teşhisi konuldu. Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinde okuyan genç doktor adayı Bulut, Bursa Uludağ Üniversitesi TIP Fakültesinde tedavi altına alındı.

İlik nakliyle sağlığına kavuşacağı günü bekleyen Bulut'un tedavisi sürüyor. Türkiye genelinde nakil havuzuna giren genç kız, kanserini yenmek için uygun kök hücre bulunmasını bekliyor.

Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir Uzmanı uyardı, o sorun ciddi hastalıkların belirtisi olabilir

Sağlığına kavuşup eğitimini sürdürmeyi hayalini kuran 20 yaşındaki Elif Azra Bulut, "Kanseri yenen insanları duydukça mutlu oluyorum. Ailemin ve sevdiklerimin desteğiyle hastalığa karşı mücadele ediyorum. Şuanda vücudum kanserden tamamen temizlendi. Kemoterapi ağır, kanser büyük ama kusura bakmasın, mekan benim. Sonuna kadar gideceğim. Kardeşlerimden kan alındı ancak uyuşma olmadı. Yapılan bağış ile bir hayat kurtarılacak. 'Bizim canımız sizin kanınızda' çağrısıyla insanların kök hücre bağışında bulunmasın istiyorum." diye konuştu.

Öksürük şikayetiyle başvurdukları hastanede kızlarının lenf kanseri olduğunu öğrendiklerini söyleyen baba Tahir Bulut ise "Kızım üniversiteden evine geldi. Öksürük şikayetiyle Devlet Hastanesine gittik. Hastanede göğüs uzmanı tarafından röntgen çekildi, akciğerinde kitle olduğu tespit edildi. Kızımın lenf kanseri olduğu anlaşıldı. Kızımın şuanda Tıp Fakültesinde devam ediyor. Kök hücre nakli gerekiyor. Bu konuda insanlardan destek bekliyoruz. Allah kimseye bu hastalığı vermesin. İnşallah benim kızım şifa bulur" dedi.