BÖLGEMİZDE YAĞLIK AYÇİÇEĞİ ÜRETİMİ ARTACAK

CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor CHP Genel Yardımcısı Karabat'tan Konut Piyasası Eleştirisi: Yüksek Faizler Ev Sahibi Olmayı İmkansız Kılıyor

Yazılı açıklama yapan Başkan Ali Rıza Girgin;"Kooperatifimiz bölgesinde geçen yıl 11 bin dekar olarak gerçekleşen yağlık ayçiçeği ekim alanının bu yıl ekimlerin %70'inin tamamlanmış olduğu bu günlerde 12 bin dekar civarında olacağı tahmin edilmektedir. Aynı zamanda geçen yıl ortaklarımıza satışı gerçekleşen yağlık ayçiçeği tohumluk satışı 270 torba iken buyılki satışımız 410 torbalara ulaşmıştır. Böylelikle Kooperatifimiz bölgemizde yağlık ayçiçeği üretiminin artacağı düşünülmektedir. Ayçiçeği üretim döneminin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim." dedi.

ÇKS BELGESİ ÖNEMLİ

Rekolte beyannamesi döneminin 15 Mayıs'ta başlayıp 5 Temmuz'da sona ereceğini aktaran Girgin, "Ortaklarımızdan 2019/2020 iş yılında mübayaa edilecek olan ayçiçeği ürünlerine ait rekolte beyannamelerinin verilmesine 15 Mayıs tarihinde başlanacak olup, beyannameler en son 15 Temmuz tarihine kadar verilebilecektir. Rekolte beyannamesi alımında öncelikle yeni tarihli ÇKS Belgeleri kabul edilirken, ÇKS Belgesi ibrazı mümkün olmayan durumlarda güncel Çiftçilik Belgesi ibrazı istenecek, ÇKS Belgesi veya Çiftçilik Belgesinde yer alan ekim alanları ile fiili ekim alanları arasında fark olması durumunda ise farklılıklar için Muhtarlıklardan onaylı belge istenecek." dedi.

REKOLTE BEYANNAMESİNE DİKKAT!

Rekolte beyannamesinin önemine dikkat çeken Ali Rıza Girgin şöyle devam etti;

"15 Mayıs-15 Temmuz tarihleri arasında olan rekolte beyannameleri ortağımız açısından ayçiçeğini Kooperatife teslim etme, genel kurullara katılarak seçme ve seçilme hakkı elde etme, imkanı sağlarken, beş yıl rekolte beyannamesi verilmemesi durumunda ortaklarımızın ortaklık vasfını kaybedilmesine neden oluyor. Gerçeğe uygun şekilde verilen rekolte beyanname bilgileri sayesinde; planlama sağlıklı bir şekilde yapılarak, ortağın ürününün seri bir şekilde alımı yapılabiliyor."