VATANDAŞLARA LOKMA DAĞITTI

Ayasofya'nın yeniden cami olarak kullanılmasının yolunu açan Danıştay kararının ardından İnegöl Belediyesi, vatandaşlara lokma dağıttı.

MEHTER'DEN FETİH MARŞLARI

İshakpaşa camisinde öğle namazı sonrası düzenlenen lokma dağıtımında, mehter takımı da vatandaşlara konser verdi. Vatandaşın yoğun ilgisinin olduğu etkinlikte, Fetih ve Fatih marşı da çalındı.

86 YILDIR MÜZE İDİ

Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır? Gizli nikah nedir? Gizli nikah nasıl yapılır?

AK Parti ilçe başkanı Mustafa Durmuş, belediye meclis üyeleri, partililer ile vatandaşların katıldığı etkinlikte konuşan Belediye başkanı Alper Taban, tarihi günlerin yaşandığını belirterek, "Ayasofya'nın cami olarak açılması vatandaşlar tarafından sevinç ve mutlulukla karşılandı. Geriye dönüş. Ayasofya, 1934 yılında alınan kararla 86 yıldır müze olarak kullanıldı. Onun öncesinde de 481 yıl cami olarak kullanıldı. Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması kararının ardından sevinçle belediye olarak tarihi İshakpasa camimizin bahçesinde lokma ikramında bulunduk. Fetihin simgesi mehter takımımızda bir konser verdi." dedi.

TARİHİ İMZA

AK Parti ilçe başkanı Mustafa Durmuş ise 86 yıl sonra Ayasofya'nın cami olarak açıldığını belirterek, "İnanıyoruz ki, yıllardır mücadelesi verilen Ayasofya davamız, liderimiz Sn. Recep Tayyip Erdoğan,nın tarihi imzası ile mutlu sona ermiş ,büyük manevi değerine yakışır bir şekilde gerçek anlamda büyük bir liderin feraset örneği olarak tarihteki yerini almıştır.

Bu önemli kararın tekrar milletimize ve Alem-i İslam adına hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.