MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA PROGRAMI

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma programı 5. Mevsim Kültür Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan okul müdürü Kübra Öner, "İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin 98. yıl dönümünde, milli ve manevi değerleri şiirlerine nakşeden, mücadeleci, idealist, vatanımızın ve milletimizin buhranda olduğu dönemlerde, milli mücadele bilincini uyandırmak için gazete yazılarıyla, vaazlarıyla, hutbeleriyle ve şiirleriyle bu mücadelenin sadece Türk milletinin mücadelesi olmadığını, savaşın kaybedilmesi durumunda İslam'ın son kalesinin de elden gideceğini anlatan, Asım'ın Nesli ideali uğrunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, hayatını milletine ve değerlerine adayan gerçek dava adamı, vatan şairi, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u anmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz."

"Hepimiz biliyoruz ki ne Akif'i ne de İstiklal Marşımızı anlatmaya sayfalar yetmeyeceği gibi kelimeler de kifayetsiz kalacaktır. Bir kez daha yazalım denilse onu yazacak hangi yürek, hangi kalem vardır; o ölümsüz tarihi anlatan mısraları kaç kişi bir kez daha bir araya getirebilir? İstiklal Marşı'nı anlayabilmemiz ve anlatabilmemiz için İstiklal Marşı'nın hangi şartlarda yazıldığını mutlaka bilmemiz gerekir. İstiklal Marşımız'ı iyi anlayabilmek Mehmet Akif'i de iyi tanımayı gerektirir."

"MEHMET AKİF, TÜRK MİLLETİNİN TA KENDİSİDİR"

"Mehmet Akif; Cumhuriyet devrimizin en dikkate değer fikir ve sanat adamı, ümidimizin, ailemizin, vatanseverliğimizin, hürriyet aşkımızın şairidir. Milli Mücadelemizin manevi ve psikolojik cephesini omuzlayan, taassuba, cehalete, tembelliğe, ruhsuzluğa, köksüzlüğe başkaldırmış bir şairimiz, aslına bakarsanız Mehmet Akif, Türk Milletinin ta kendisidir. Türk Çocuğu'na, bizi İstiklal Savaşına zorlayan şartları ve melun elleri anlatmadan, milletin çektiği acıları, o sıkıntıları, gördüğü zulümleri sergilemeden İstiklal Marşımızı anlatmak yeterli olmayacaktır. Allah bu ulusa bir daha istiklal marşı yazdırmasın!" diye konuştu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Konuşmanın ardından liseler arasında yapılan 'İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma' yarışmasında birinci olan TOKİ Necip Fazıl Kısakürek Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Merve Alkan'a, ikinci olan Zeki Konukoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Beyzanur Vuran ile üçüncü olan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi Öğrencisi Tuğçe Sönmez'e ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Ayrıca ortaokullar arasında yapılan 'İstiklal ve İstikbal Şairi Mehmet Akif' konulu kompozisyon yarışmasında Gündüzlü Ortaokulu öğrencisi Gamzenur Arı birinci, Prof. Dr. Selçuk Yahşi Ortaokulu öğrencisi Kıvanç Özdil ikinci, Özel Devrim Kosova Ortaokulu öğrencisi Zeynepnaz Yavuz ise üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini protokol verdi.

2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek 2024 Yılı bütçesinde Eğitime rekor destek

MİLLETİN SESİ OLDULAR

Ödül töreninin ardından Nuri Pakdil Türkçe öğretmenlerinin kaleme aldığı ve öğretmenlerin öğrencileri ile birlikte rol aldığı 'Milletin Sesi İstiklal Marşı' gösterisi sahnelendi. Gösteri programa katılanları duygulandırırken; program katılanlar tarafından ayakta alkışlandı.