PROJENİN ADI: AVRUPA MOBİLYA İHRACAT MERKEZİ

Aldığımız bilgiye göre; Avrupa Mobilya İhracat Merkezi ismini taşıyan projenin Almanya'nın Köln şehrinde yapılması planlanıyor. Projede ortak girişimcinin yanı sıra Devlet teşvik ve destekleri ile Almanya'da bir Türk Mobilyası İhracat Üssünün açılması hedefleniyor.

MOBİLYA İHRACATI ODAKLI FAALİYET GÖSTERECEK

Proje kapsamında 100 adet sunum mağazaları ve İhracat odaklı faaliyet gösterecek 32 adet çalışma ofisleri, 120 oda, 200 yatak kapasiteli 5 yıldızlı otel, yardımcı üniteler, sosyal donatı alanları, ülkemiz kültürünün tanıtımının yapılacağı etkinlik mecraları yer alıyor.

Projenin kurucu üyeleri olarak; Haluk Özbek (Saloni Mobilya) Metin Baydar (Lenova Mobilya) Hüseyin Özdemir (Tetri Mobilya) isimleri geçiyor

AVRUPA'DAKİ MOBİLYA ÜSSÜMÜZ OLACAK

Projenin amacı da: "Avrupa pazarında Türk mobilyasının rekabet gücünü ve ihracat potansiyeli fırsatını zirveye taşımak" olarak belirtilmiş. Proje ile Avrupa'da yerleşik pazarlama ve sunumun sağlanması hedefleniyor.

Proje ile sektörsel sunum, tanıtım, pazarlama faaliyetleri, Avrupa'daki bu merkezden yapılacak, pazarlama ekipleri yılın 365 günü direkt pazarın göbeği olan Avrupa'da bulunacak, merkezdeki ana istihdam ve tüm üretimler ülkemizde yapılarak Ülkeye muazzam döviz girişleri sağlanacak.

VEKİL AYDIN'DAN TAM DESTEK

Haluk Özbek, Almanya'da Mobilya AVM projesi için yaptıkları çalışma hakkında sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulundu: "2 Mayıs Perşembe günü Metin Baydar kardeşimle Bursa Milletvekilimiz Muhammet Müfit Aydın Bey'in davetlisi olarak meclisteydik. Avrupa Mobilya İhracat Merkezi (Möbeldorf/Germany) projemizin sunumunu yaptık. Vekilimizden tam destek aldık"

Amerikalı şirket İnegöl'de deterjan soda madeni arıyor Amerikalı şirket İnegöl'de deterjan soda madeni arıyor

100 ÜRETİCİ MARKASIYLA

Mobilyacı Haluk Özbek, projeyle ilgili daha önce de şu paylaşımı yapmıştı: "İnşaallah sektörümüzün mobilya ve evde korasyoncu en az 100 üretici markasıyla Avrupa-Almanya merkezli toptan pazarlama ve ihracat amaçlı MOBİLYA AVM ve İHRACAT OFİSLERİ projemize start verdik.

İHRACAT ODAKLI PROJE

Projemizde sadece ihracat hedefli markalaşmayı önceleyen üreticilerimize yer vereceğiz.Kesinlikle mülk yatırımcılarını düşünmeyeceğiz. Ağırlıklı ve öncelikli olarak Türk markalarımız olmak üzere ;Alman, Polonya ve İtalyan üreticilere de yer vereceğiz. Projenin Ülkemizin ihracat hedefleri için çok büyük katkısının olacağını düşünüyoruz. Proje detaylarını ve merkezi iletişim bilgilerini en kısa sürede paylaşacağız." dedi.