Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri için akreditasyonlarını yaptıran İnegöl Belediyesi, 16-22 Eylül tarihlerinde kutlanacak bir haftalık etkinlik programını hazırladı. Belediye Başkanı Alper Taban, Pazartesi günü encümen salonunda düzenlediği basın toplantısında etkinliklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saat 11.30'da encümen salonunda yapılan basın toplantısında konuşmasına şehitlerimiz ve devam eden terör operasyonları hakkında konuşarak başlayan Belediye Başkanı Alper Taban, "Yeni bir Avrupa Hareketlilik Haftası duyurusu yapmak için bir aradayız. Öncelikle dün şehit olan Mehmetçiğimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnet ile bir kez daha anmak istiyorum. Biliyorsunuz kıymetli askerlerimiz ve ordumuzun hükümetimiz önderliğinde yürüttüğü çalışmalar ve operasyonlar yapılıyor. Bu operasyonlar neticesinde tüm asker kardeşlerimize kolaylıklar diliyoruz. Tabi ki devlete, millete başkaldıran insanların başını ezecekler" dedi.

'HERKES İÇİN SIFIR EMİSYONLU HAREKETLİLİK'

Sağlık için hareketliliğin çok önemli olduğuna vurgu yapan Taban, "Artık monotonlaşan hayatın içerisinde her geçen gün hareketten uzak, günün büyük bölümünü hareketsiz geçirdiğimiz günleri yaşıyoruz. Buradan hareketle hayatın içerine, yaşamın içerisine hareketliliği tamamen yerleştirebilmek adına da dünya sathında böyle bir bilinç ve farkındalık oluşturulmak isteniyor. Ülkemiz de bu hareketin içerisine her dönem dahil oluyor. Kurum ve kuruluşlar olarak bizler de bu sürece dahil oluyoruz. Ülkemizde yaklaşık 468 belediye, İnegöl Belediyesi de bunların içerisine dahil olmak üzere bu etkinliklere katılıyoruz. Dünyada 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Birliği Hareketlilik Haftası olarak kutlanıyor. Her dönem de yeni bir slogan üzerinde bu etkinlikler yapılıyor. Bu yıl 'Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik' olarak açıklandı. Yaklaşık 2002 yılından bu yana bu hareketlilik haftası kutlanmaya devam ediyor" diye konuştu.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Pandemi süreci nedeniyle bazı kurallar ve tedbirlerin de uygulanacağını hatırlatan Taban, şöyle devam etti: "Pandemi sürecindeyiz. Yaptığımız her işi kurallara uygun yapmak istiyoruz. Amacımız yoğunluklar oluşturmak değil. Ancak tabi etkinliklerin de kontrollü şekilde devam etmesini istiyoruz. Hafta boyu devam ediyor bu etkinlikler. Geçen yıl da benzer etkinlikler olmuştu. Burada amacımız farkındalık oluşturmak."

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI ETKİNLİK PROGRAMI

"Bu yıl da yine 3 ana kategoride başvurularımızı gerçekleştirdik. Hafta etkinlikleri yapacağız dedik, kalıcı çözümler sunmak istiyoruz ve yine arabasız gün şeklinde başvurularımızı yaptık. Çarşamba günü itibariyle saat 18.00'da Kültürpark içerisinde emisyona karşı yürüyoruz etkinliğimiz olacak. Vatandaşlarımıza davette bulunmak istiyorum. Kontrollü şekilde bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Akabinde temizlik konusunda farkındalık oluşturmak için orada bir temizlik etkinliğimiz olacak. İkinci gün işine hareket kat ve işe arabayla gitme diyoruz. Bunu yerine getirebilecek olan vatandaşlarımıza çağrıda bulunuyoruz. O gün gelin hep birlikte işe yürüyerek gidelim. Ben bunu zaman zaman yapıyorum. Üçüncü gün olan 18 Eylül Cuma bisiklet park noktası kazandırılması çalışmamız olacak. Merkez binamız otoparkı ve kapalı çarşı girişinde vatandaşlarımızdan da gelen talepler doğrultusunda bu alana bisiklet park noktaları yerleştirmiş olacağız. 19 Eylül Cumartesi günü temizlik farkındalık çalışması yapılacak. Sıfır emisyon aksiyonuna uygun olarak DOSTUM merkezinde bir etkinliğimiz olacak. Pazar günü araçsız gün etkinliği olacak. Atatürk Bulvarı üzerinde 09.00-10.00 saatleri arasında 1 saatlik dilimde caddeyi trafiğe kapatıp çeşitli cadde etkinlikleri gerçekleştireceğiz. Halk dansları ekibimiz de cadde üzerinde gösteri yapacak. İnşallah paten ve kaykay kaymak isteyen gençlerimiz de bu etkinlikte bizlere katkı sunacaklar. 21 Eylül Pazartesi günü de fidan dikim etkinliği yapılacak. Mesudiye Mahallesi Alparslan Caddesi üzerinde 52 adet fidanın dikimi yapılacak. Aslında hareketliliğin içerisinde birden fazla gayeyi yerine getirmiş olacağız. Son gün olan 22 Eylül Salı günü de pedal mesafeli bisiklet turumuz olacak. Burada salgına da fırsat vermemek adına tedbirler dahilinde bisiklet turu yapacağız. İnegöl Belediyesi önünden Alanyurt Yağlı Tohumlar, Kozluca yolu üzerinden yeni yaptığımız bisiklet yolu üzerinde bisiklet turumuzu tamamlamış olacağız. Etkinlik saatini daha sonra duyuracağız."

Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi Bursa DAĞDER'de Düzenlenen Bayramlaşma Danışığına Büyük İlgi

BİSİKLET KULLANIMIYLA İLGİLİ TEŞVİK EDİCİ ADIMLAR ATILACAK

"Bunların tamamı farkındalık ve bilinç oluşturabilme çabası. Mutlaka her zaman bir mazeretimiz var. Gideceğimiz yerin kapısına kadar araçla gitme gayretimiz var. Burada aslında planlandığında yürüyerek de pek çok işin keyifli şekilde gerçekleşebildiğini göreceğiz. Önümüzdeki günlerde de bisiklet kullanımı noktasında da teşvik edici adımları hayata geçirmek istiyoruz. Kiralık bisiklet kullanımı, bisiklet ağlarının arttırılması gibi çalışmalarımız devam ediyor. Etkinliğimize katkı koyan herkese şimdiden teşekkür ediyorum."