ALÇAKÇA BİR DARBE GİRİŞİMİ YAPILDI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan panelin açılışında konuşan ADD İnegöl Şube Başkanı Birol Atay;

"Ülkemiz de 15 Temmuz akşamı FETÖ örgütü ve dış güçlerin desteği ile alçakça, kalleşçe yapılan bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbe Atatürk'e, Cumhuriyete, demokrasiye ve halkın oyları ile seçilmiş milletvekillerinin oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisine yapıldı.

Eski Bakan evinde ölü bulundu Eski Bakan evinde ölü bulundu

Başta halkımız olmak üzere Atatürkçü ve Cumhuriyetçi subay-astsubayların sayesinde bu girişim engellendi. Engelleme sırasında şehit olan halkımıza, güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyor şükranlarımızı sunuyoruz. Yaralanan vatandaşlarımıza ve gazilerimize de şifalar diliyoruz" dedi.

HUKUK VE ADALETE SAHİP ÇIKAMADIK

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, "Atatürk; benim fikirlerimi alın, büyütün geliştirin demiştir. Sosyal devlet, hukuk, adalet demiş. Bu gün en çok ihtiyacımız olan hukuk ve adalete sahip çıkamadık.

Gericilere, emperyalistlere karşı koruyamıyoruz. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü tarafından benim kontrollü darbe dediğim meseleyi aktarmak isterim; 1980'den bu yana bu ülkeyi Atatürksüzleştirme, hukuk dışına taşıma, adaletsizleştirme yani tek adam iktidarına, başkanlık meselesi üzerinden gerici, kalkınmacı faşist bir anlayışa mahkum etmeye çalışan bir anlayış, yavaş yavaş palazlanıyor" diye konuştu.

CUMHURİYET BİR AYDINLANMADIR

Atatürk ve cumhuriyet konusunda sunum yapan ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan da şunları söyledi:

"Atatürk'ün kurmuş olduğu bu cumhuriyet aslında bir aydınlanmadır. Kurtuluş Savaşı sırasında antiemperyalist ve bağımsızlıkçı niteliktedir. Atatürk ne der? ; benim karakterim bağımsızlıktır. Demokratik devrimleri yapmıştır. Tüm bunları laiklik ilkesiyle yapmıştır.

Cemaatlerin toplum üzerinde devletin özellikle yapılanması üzerinde o yapılanmayı kırmadan vicdanlarda yer alması gereken ve korunacak olan bu din ve devlet işlerinin cemaatler tarafından biata dönüştürülerek hem toplumu hem de devletin yapılanmasını bozmasına engel olan bir laiklik çizgimiz var.

İslam'ı laiklik sayesinde demokrasi ile uzlaştığını, İslam'ı demokrasiyi yaşatabildiğini gördük. Laiklik ilkesi sayesinde demokrasi kötü de işlese, bireylerin vicdanlarında oturmuşuz. Çağdaş kültürü yaşıyoruz. Cumhuriyet bir aydınlanma, topyekun kalkınmadır"

FETÖ VE PKK ABD'NİN PROJESİ

Erdoğan'ın FETÖ'cü yapılanma ile birlikte yaşadığını ileri süren Çölaşan,

"14 yıl birlikte aynı menzile gideceğiz diye kendilerine her türlü yardımı yaptık ama onlar meğer bizi yıkmak istemiş diye bir yorumu var onun. Birlikte yıkarlarken hep beraberlerdi. Birlikte yargı ele geçirildi. Neden bir günde FETÖ mensupları tespit edip ihraç ettiler. Çünkü hepsini kendileri atadılar.

Yeni kapı ruhu falan aldatmaca. Hepimiz çıktık meydana ama bunların hepsi oyun. Bu oyunlara gelmememiz lazım. FETÖ, PKK ile beraber arkası Amerika CİA tarafından Türkiye'nin Amerika'nın BOP projesi için yıkılması amaçlı, iki yapılanmadır" şeklinde konuştu.