Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını  verdi" Mustafa Bozbey "31 Mart’ta 5 yıllık faaliyet raporu hakkında halk kararını verdi"

ARŞİVEN HABER: Başkan Aktaş'tan Ültimatom

Tarih 07 Aralık 2005. O tarihte Belediye Başkanı Alinur Aktaş İnegöl'e yeni bağlanan Çakırçiftlik mahallesi'nde incelemelerde bulunur.

Mahalle sakinlerinin sorunlarını dinleyen Başkan Aktaş, imar çalışmaları tamamlanmadan inşaat yapanlara kesinlikle taviz vermeyeceklerini belirterek, "Aksini yapanın gözünün yaşına bakmayız" der

ARŞİVİMİZDEN HABERİN DEVAMI ŞÖYLEDİR: "İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, AKP İlçe Başkanı Burhan Alıcı ve parti yönetimi ile birlikte İnegöl'e yeni bağlanan Çakırçiftliği mahallesine bir çıkarma yaptı.

Başkan Aktaş, hizmet konusunda aceleci davranan mahallelilere sert çıktı. Başkan Aktaş mahalle sakinlerine yaptığı konuşmasında imar konusunda ciddi uyarılar yaptı. 1 Ocaktan 2006 tarihinden sonra yapılacak her türlü yapının yıkılacağını belirten Aktaş, tapuların alınması konusunda mahalle halkının mağdur olmaması için biran önce harekete geçmelerini istedi.

Aktaş konuşmasında, "Biz sizi mahalle olarak kabul etmekle size çok büyük imkan tanımış olduk. Sizin şuan Belediyemize maliyetiniz trilyonlara mal oluyor. Ancak sizin insan olarak sosyal bir yaşantınız olması gerekir, her insan gibi eşiniz ve çocuklarınızla gezebileceğiniz parklar bahçeler olmalı. Evinizde 24 saat akan suyunuz, yolunuz toplanan çöpünüz olmalı. Biz bu hizmetleri size getirmekle yükümlüyüz Kanunen sizlere bu hizmete getirmek zorundayız. Ancak sizinde vatandaş olarak kanunlara uymanız gerekiyor. Yapılacak hizmetlere sahip çıkmanız riayet etmeniz gerekiyor. Mesela haftada iki gün çöpünüz toplanacak, gününden önce çöp çıkarmamalısınız ki , yaptığımız çalışmanın karşılığını alalım. Özellikle imar konusunda size ciddi uyarılarım var, kaçak ev yapmaya yeltenmeyin, yapanlara ağır cezalar var. Hem maddi hem manevi zarara uğramanızı istemem. Ayrıca size sağlık ocağı konusunda da müjdem var. Sağlık ocağını Belediye olarak biz yapacağız "dedi.

Yapılan ziyarette Fen işleri, Temizlik İşleri, ve Zabıta Müdürlüğü, yapılacak olan çalışmalara ilişkin bir rapor hazırlamak için, bilgi aldı.