ARILARIMIZI KORUYALIM

İnegöl'de yaşanan arı ölümleri tedirgin ediyor. Ardı ardına yaşanan arı ölümlerinin sebebi olarak bilinçsiz ilaçlama gösterilirken; son olarak arı ölümleri Kulaca Mahallesi'nde yaşandı.

Ölü arıları alarak Ziraat Odasına gelen emekli öğretmen Şükrü Meral, durum hakkında bilgi verdi. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, Arı ölümlerinin sıklıkla yaşandığını söyledi.

Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra... Sağlık Bakanı Açıkladı! Bundan Sonra...

Arıların ekolojik dengeyi sağlayan hayvanlar olduğunu belirten Çelik, "Eğer arılar olmazsa hiçbir tane bitki olmaz. İlaçlama yapacağız ancak dikkat edilmesi gerek. Uzmanlar, bitkilerin en çok verilen ilaçları ikindiden sonra akşamüzeri aldığını söylüyor. O saatlerde eğer ilaçlama yapılırsa arı ölümleri yok denecek kadar azalır. Biz bunu her zaman söylüyoruz. Bunları defalarca dile getirdik. Bu çok hassas bir konu. Kur'an-ı kerimde adı geçen bir hayvan. Gelişmiş ülkelerde çiftçiler meyve bahçelerinde arı bakıyorlar. Çiftçilerimize uyarılarda bulunuyorum, aman ayağımıza sıkmayalım, arılarımızı koruyalım. Dikkat etmezsek arıların kökünü kurutacağız." dedi.

TOPLUCA ÖLÜM

Kulaca Mahallesi'nde arıcılık yapan emekli öğretmen Şükrü Meral ise "Bahçemde bir miktar arım var. Geçtiğimiz yıllarda da kısmen arı ölümleri oluyordu ama bu seferki sanki topluca ölüm. 10 kovanım var, 2 kovan arı ölmüştür. Yoğun bir ölüm" diye konuştu.