İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

2 Nisan tarihine kadar devam edecek çalıştayda okul müdürlerinin Ar Ge, inovasyon, patent, proje yönetimi konularında eğitim ihtiyaçlarının karşılanması, çalışma süreçlerinin değerlendirilmesi ve planlanması ana gündem olarak yer alıyor.

Ülke genelinde 21 ilde toplam 42 okul Ar-Ge merkezi olarak belirlendi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Ar-Ge merkezi okullardan 4'ü Bursa'da yer alıyor. Yüksek teknoloji ve katma değer üreten öncü Türkiye için 11. Kalkınma Planı ile Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda kurulan Ar-Ge merkezleriyle; okul-sanayi-üniversite-sektör ve diğer dış paydaşların katılımıyla mesleki eğitim-üretim-istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi, yerli ve milli üretim altyapısının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen, bünyesinde AR-GE merkezi bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlerine yönelik Ar-Ge Merkezleri Çalıştayı Oylat'ta düzenleniyor.

Mesleki eğitimin daha güçlü hale getirilebilmesi için yüksek teknoloji ve katma değer üreten 21 ilden 44 farklı bünyesinde Ar-Ge Merkezi bulunan okul müdürünün katıldığı çalıştayın açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "Genel Müdürlüğümüzün liderliğinde hayata geçirilen çalışma; ülkenin ihtiyaç duyduğu alanlarda nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin yanı sıra yerli ve milli üretim alt yapısının geliştirilmesine de önemli katkılar sağlayacaktır. Tüm bu katkılar, doğrudan sonuca yansıyacak, mesleki eğitimin AR-GE odaklı eğitim kapasitesi güçlendirilmiş olacaktır." dedi.

Bursa'da, tüm AR-GE merkezi okulların müdürleri ve il yöneticileriyle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İsmail Güler, inovasyon ve verimlilik odaklı çalışmalar yürütülecek Ar-Ge merkezlerinin Türkiye'de kalkınma planlarında her dönem özel bir önem atfedilen mesleki eğitimin güçlendirilmesi için önemli bir mihenk taşı olacağının altını çizdi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Sanayi şehri olan İnegöl'ümüzde AR-GE ve inovasyon büyük önem arz etmektedir. 300 milyar ihracat fazlasıyla 71 ili geride bırakan İnegöl'ümüz Mesleki Eğitimden mezun olacak öğrencilerimiz için istihdam açısından geniş imkanlara sahiptir. Biz de mesleki eğitimin gelişmesinde Ar-Ge faaliyetlerinin desteklenmesinde paydaşlarımızla birlikte imkanlarımızı sonuna kadar kullanmaktayız. Böyle güzel bir çalıştaya ev sahipliği yapmamıza vesile olan Milli Eğitim bakanlığına teşekkür ediyor siz değerli konuklarımıza hoş geldiniz diyorum" dedi.

Savunma sanayindeki teknolojik gelişmelere dikkat çeken Kaymakam Eren Arslan da "Sanayi inkılabıyla gelişimlerini tamamlayan ülkeler teknolojik açıdan dünyaya öncülük etmektedir. O dönem içinde bulunan şartlardan dolayı sanayi inkılabında istenilen seviyeye ulaşmayan ülkemizde savunma sanayinde yapılan AR-GE çalışmaları ve bu alandaki gelişimimiz ileri teknolojinin çok uzakta olmadığını göstermektedir. Ben inanıyorum ki gençlerimiz Ar-Ge faaliyetleriyle bizleri ülke olarak daha da ileriye taşıyacaktır. Böyle anlamlı bir çalıştay da ülkemizin birbirinden değerli yöneticileriyle bir arada bulunmaktan ve ilçemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz." diye konuştu.