FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi FTX kurucusu dolandırıcılık suçundan hüküm giydi

Türk Amerikan İşadamları Derneği, Türkiye'den ABD'ye yatırım yapmak isteyen iş insanlarına kapı aralayacak Türk Organize Sanayi Bölgesi projesini, MÜSİAD İnegöl Şubesinin düzenlediği iftar programında işadamlarına anlattı.

İnegöl'deki bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar programı, Hacı Yusuf Şahin Cami imam hatibi Nurullah Memiş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan ezan ile iftar yemeğine geçilirken, iftar yemeğinin ardından tanıtım yapıldı.

MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mehmet Döngel ile Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Ali Osman Akat'ın yaptığı konuşmaların ardından Türk Amerikan İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Başkanı B. Ali Bayramoğlu, işadamlarına; Amerika'daki yatırım imkanlarından söz ederek, ABD'de kurulacak Türk Organize Sanayi Bölgesi'nin tanıtımını yaptı.

Türk şirketlerinin Amerikan pazarından daha fazla pay almasına katkı sağlayacak olan (Industrial Zone in USA) IZUS projesi hakkında konuşan Bayramoğlu, "Daha uygun imkanlara, iş gücü teminindeki kolaylıklara, finans kolaylıklarına ve lojistik açıdan en uygun gözüken eyaletler belirlendi. Bunların içerisindeki en iyi avantajları sunan ve projemizi destekleyen eyalette karar kılınacak. Pilot çalışma olan bu çalışma, benzer imkanları sunan, Pazar payı büyüklüğüne ve özellikle de uygun finans imkanlarına sahip Japonya, Singapur, Çin ve Almanya gibi ülkelerde de devam ettirilecek. Sanayi bölgesi içerisinde idari ofis, fuar alanı, KOBİ'ler için ticaret merkezi, E-ticaret depolama alanı, sektörel ihtisas sanayi bölgeleri, sosyal alanlar ve lojistik merkezi yer alacak" dedi.