Elindeki notları muhtarlara aktaran Görücü, "İnegöl gerçekten tam bir küçük Türkiye örneği. Ama bu küçük Türkiye birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin doruğa ulaştığı bir İnegöl. Bu noktada muhtarlarımızın büyük gayretleri var. Muhtarlar kanunlara ve kurallara riayet etmek durumda. Kanunlara riayet konusunda son derece ben titizim siz de titiz olmak durumundasınız. Birileri sizden kanunsuz talepte bulunabilir. Kanunsuz iş yapmanızı isteyebilir. Buna kesinlikle izin vermeyin. Kanunsuz işin koruyucusu olmaz, bu işi yapan er yada geç bunun hesabını verir."

"Vatandaş muhtarlığa geldiğinde mutlaka onunla ilgilenin. Vatandaşın işini aracıya gerek kalmadan çözebilin. Vatandaşın işini süratle görmek bizim görevimiz. Patron millettir sizi ve bizi koruyan devlettir. Muhtarlıkları ve kamu kurumlarını ben bir aile olarak görüyorum. Ailenin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Hiç kimse kim olursa olsun yetkilerini menfaat sağlamak amacıyla kullanmasın. Bunu yaptığınız için değil hatırlatmak için söylüyorum. Mahallelerinize giren çıkana dikkat ediniz. Okuma-yazma bilmeyen bir kişi bile kalmamalı. Bu eksiği gidermek durumundayız. " dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız" Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmen atama sayılarını önümüzdeki hafta içerisinde açıklayacağız"

Düğünlerde silah atmanın yasak olduğunun altını çizen ve bu konuda muhtarlara uyarılarda bulunan Kaymakam Görücü, "Emniyet ve jandarma muhtarlara tebligatta bulundu. Törenlerde, düğünlerde ve asker uğurlamalarda ruhsatlı bile olsa kesinlikle silah atmayacaksınız. Düğün yapan da bunun sorumluluğuna katlanır."

"Bir de gecenin saat 3'ünde tavuk almak için milleti rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Örf ve adete saygı duyarım ama adetin de belli kurallar içerisinde olması lazım. Gece tavuk almak için hasta ve yaşlı varsa çocuk uyuyorsa bunları kimsenin korkutmaya ve rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok" diye konuştu.