OKULDA BİLİM DOLU BİR AKŞAM

Uzay Haftası etkinlikleri kapsamında okulun fen bilimleri zümresi tarafından hazırlanan birbirinden ilginç etkinlikle öğrenciler hem eğlence hem de bilim dolu bir akşam geçirdiler. Akşam 19.00'da okul bahçesinde toplanan 7. sınıf öğrenci, öğretmen ve velileri bahçede konumlandırılan teleskoplarla gökyüzü gözlemi yaptılar. Çeşitli yıldızları, Ay'ı, Jüpiter'i, Satürn'ü ve bu gezegenlerin uydularını gözlemleyen öğrenciler bu sırada şaşkınlıklarını da gizleyemediler. Maske ve toka tasarlama atölyeleri gibi sanat etkinliklerinin yer aldığı uzay şenliğinde artırılmış gerçeklikle tasarlanmış 4D gezegen tanıtımları, VR gözlüklerle üç boyutlu uzay gezileri de öğrencilerin dikkatini çeken etkinlikler arasındaydı.

Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı Müşerref Muzaffer Samda İlkokulu'ndan Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvasında Büyük Başarı

AÇIK SİNEMA ETKİNLİĞİ

Altın Nesil Okulları bahçesinde düzenlenen uzay şenliğinde, gökyüzü gözlemi ve atölye etkinlikleri sırasında okulun müzik öğretmenleri ve öğrencilerinin yaptığı canlı müzik de büyük beğeni toplarken etkinliğe katılanların da neşesine neşe kattılar. Bahçede yakılan ateşlerle ısınan Altın Nesilli öğrenciler, açık hava sineması ile yaşam deneyimlerine bir yenisini eklediler. Şenliğin sonunda, derslerde öğrendikleri uzayla ilgili terimlerden oluşan şarkılarla karaoke yapan ve gönüllerince dans eden öğrenciler, uzay şenliği hatıra fotoğrafı çektirerek evlerine dağıldılar.

UZAYI KEŞFEDİYORLAR

Geleneksel hale gelmesi planlanan ve bu yıl ilki uygulanan Uzay Haftası şenliği ile ilgili değerlendirme yapan Okul Müdürü Serdar ACAR, "Dünya Uzay Haftası kapsamında 10 Ekim Perşembe akşamı okulumuzda ilkini düzenlediğimiz Geleneksel Uzay Şenliğinde 7.sınıf öğrencilerimizle bir araya geldik. Öğrenci, veli ve öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirdiğimiz etkinlikte amacımız öğrencilerimizde uzay ve astronomi konusunda farkındalık oluşturmaktı. Bu kapsamda yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimizin uzay hakkında daha derin fikirler elde etme ve gökyüzü gözlemi yapma fırsatı yakaladı. Çocuklarımız, uzay hakkında derslerdeöğrendikleri konuların kazanımlarınıböyle bir etkinlikle pekiştirmiş oldular. Arkadaşları ve aileleri ile ders dışı zamanlarda okulda olmaktan ve böyle bir etkinliğin içinde yer almaktan öğrencilerimiz çok mutlu oldular. En çok merak ettikleri konulardan biri olan uzay hakkında somut çalışmalar yapma fırsatı yakaladılar." diyerek ders dışı zamanlarda ve farklı ortamlarda da öğrencilerine yararlı kazanımlar sunmanın önemini vurguladı.