Türkçe zümresinin rehberliğinde ortaokul 6 ve 7.sınıf öğrencileri ile okulun tüm yönetim, öğretmen ve personel kadrosunun katılımı ile gerçekleşen etkinlikte katılımcıların tamamı, daha önce okuyup beğendikleri bir kitabı belirlenen başka bir arkadaşına hediye etti. Yoğun bir kitap hareketliliği yaşanan günde değişilen kitaplar sayesinde öğrenci, öğretmen, yönetim ve personel kadrosu daha önce kendi düşüncelerini ve hayallerini süsleyen kitapları değiş tokuş ederek birbirlerine yepyeni maceraların, fikir dünyalarının kapılarını açtılar. Her yıl kapsamı genişletilerek uygulanan etkinlik sonrasında değişilen kitaplar merakla okunmaya başlandı.

İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu İnegöl Okyanus Koleji'nde 23 Nisan Coşkusu

Kitap değiş tokuş etkinliği ve okul içi uygulamalarla ilgili değerlendirme yapan Türkçe Zümre Başkanı Dilek DURAK, "Akademik derslerin yanında etkili okuma dersleri ve bu derslerde yaptığımız değerlendirmeler, öğrencilerimizin kitaba bakış açılarını değiştirmede oldukça etkili oldu. Kitapların alt mesajlarını değerlendirerek eğlenceli etkinliklerle süslediğimiz derslerde öğrencilerimiz kitapları çok farklı yönlerden ele alıyorlar. Bu sayede de kitap sevgileri bir kat daha artmış oluyor. Zümre öğretmenlerince seçilen kitaplar, yıl boyunca öğrencilerle incelenip temalar doğrultusunda çeşitli etkinlikler planlanıyor. Bugün de bu etkinlikler kapsamında kitap değişimlerimizi gerçekleştirdik ve kitap sevgisinin vurgulanması yanı sıra paylaşımın verdiği mutluluğu da öğrencilerimize tattırmış olduk." diyerek kitap sevgisini ve yararlarını bir kez daha vurgulamış oldu.

Okumanın her alandaki etkisi üzerinde duran Okul Müdürü Serdar ACAR, "Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı örnek sınav soruları incelendiğinde lise ve üniversiteye geçiş sınavlarında soruların geneli, öğrencinin sadece bilgisini değil okuma becerisi, analiz etme, yorumlama ve muhakeme gücünü de sorgulayan sorulardan oluşuyor. Bu da soran, sorgulayan düzenli ve çok kitap okuyan, çevresine duyarlı öğrencilerin öne çıkacağı bir sınav sistemi olduğunu gösteriyor. Bu kapsamda Altın Nesil Okulları olarak tüm zümre ve kademelerde okumanın önemine dikkat çekiyoruz. Okul içinde yapılan tüm etkinliklerde okumanın önemi vurgulanırken öğrencilerimizin yaptıkları tüm çalışmaları sorgulayarak ve yorumlayarak tamamlamaları sağlanıyor. Mantık, muhakeme ve genel yetenek alanlarında da çokça sorunun sorulduğu düşünüldüğünde tüm derslerde bu alanlara yönelik planlanan çalışmalar sadece sınav grubu sınıflarında değil ilkokuldan itibaren tüm sınıflarda uygulanıyor. Bu sayede de İnegöl'ün eğitim markası olarak öğrencilerimizin hedefleri ve yetenekleri doğrultusunda ilgili okullara gitmelerine destek oluyoruz. Kitap Değiş Tokuş Günü de öğrencilerimizin ve bizim gündemimize kitap sevgisini bir kez daha getirdi. Etkinliğin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." diyerek etkinliği değerlendirdi.