HEM EĞLENDİLER HEM ÖĞRENDİLER

90 farklı meslek dalının tanıtıldığı eğlence ve meslek şehrinde öğrenciler doyasıya eğlendi. "Çocuklar Ülkesi " olma özelliğine sahip bu oyun şehrinde öğrenciler birbirinden eğlenceli aktivite alanlarında hem motor becerilerini hem de fiziksel ve sosyal becerilerini geliştirerek meslekleri deneyimlediler, oynadılar ve ürettiler.

Okul Müdürü Serdar Acar'ın verdiği bilgiye göre: Öğrenciler birbirinden farklı ve eğlenceli oyunların olduğu bu şehirde birçok deneyim elde ettiler. Ehliyet aldılar, araba kullandılar, itfaiyeci oldular, ameliyata girdiler, kargo şirketinde çalıştılar ve buna benzer onlarca mesleği eğlenerek öğrendiler. Özellikle öğrencilerin Kidzania Üniversitesi'nde çok güzel kazanımlar elde ettiği gözlemlendi. Sadece mesleki yeterliliklerini değil para kazanıp bunu doyasıya harcama hatta tasarruf etme gibi kişisel becerileri de kazandılar. Öğrenciler ile birlikte öğretmenler de bu büyüleyici ortamın havasını soluma fırsatı buldular. Yeni gelen " Altın Neslimiz" Kidzania gezimiz sayesinde henüz farkına varamadıkları özelliklerini ve yeteneklerini keşfetme fırsatını buldu. Kidzania'daküçük eller büyük işler başardı.

Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu? Okullar'da Ders Saatleri Kısalıyor mu?

Okul Müdürü Serdar Acar: ''Okulumuzda öğrencilere çeşitli beceriler kazandırmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda her yıl düzenli olarak tüm kademelerde geziler planlıyoruz. Öğrencilerimiz yapılan bu eğlenceli ve öğretici geziler doğrultusunda yakın çevreyi gezip tanıma,yaparak- yaşayarak öğrenme ve buralardaki etkinliklerideneyimleme fırsatı elde ediyorlar. Bu sayede hem özgüven kazanıyor hem de hayat tecrübesi ediniyorlar.'' diyerek gezinin değerlendirmesini yaptı.