Bursa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projedeki çalışmalar Mesudiye Mahallesi'nde sürüyor.

Mesudiye Mahallesi Cumhuriyet Sokak'ta yapımı devam eden içme suyu alt yapı çalışmalarını beraberindeki heyetle birlikte inceleyen Belediye Başkanı Alper Taban, "İnegöl'ümüzün kronik sorunlarımızdan bir tanesi olan alt yapı eksikliklerimizin merkez mahallelerde de başlaması bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bu yatırımlar çok kıymetli. Zor ve zahmetli olmasıyla her an ve her dakika yatırımlar değil. Maliyet hesaplaması açısından güç ve takat gerektiren büyük yatırımlar. Bunları da Büyükşehir Belediyemizin eliyle BUSKİ marifetiyle şehrimizde gerçekleştirmeye başladık."

"Vatandaşlarımızın subaşlığı altında ilettiği sorunlar vardı. Bunlardan bazıları sularımız bazen akıyor bazen akmıyor, az miktarda akıyor, katlarımıza su çıkmıyor gibi. Bazen suların tadı ve lezzetiyle alakalı da tarafımıza ulaşan şikayetler oldu. Allah'ın izniyle bu çalışmalar tamamlandığında bizim bu konudaki eksiklerimizi büyük oranda tamamlamış olacağız. Devamında da Hocaköy içme barajını da tamamladığımızda Allah nasip ederse bizler bu şehri tüm musluklarından doğal kaynak suyunu akıtıyor olacağız. Vatandaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar"

İnegöl'ü daha sağlıklı içme suyuna kavuşturacak ve bünyesinde su depoları, isale hattı ve şebeke hatları bulunan altyapı projesinin yapımında vatandaşların anlayışına sığındıklarını belirten Başkan Alper Taban, "Vatandaşlarımızın anlayışına sığınmak istiyoruz. Çalışmalar kış aylarında yapılıyor devamında yaz ayı geliyor o zaman da devam edecek. Yazın yaparsanız toz kışın yaparsanız çamur. İşin tekniği ile de açıkçası bunları bir dönemde yapmamız lazım. Yaklaşık iki yıl sürecek çalışma var."

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

"Aslında planlama 3 yıldı ama Sayın Alinur Başkanımızın destekleriyle müteahhidimizin de katkısıyla bunu 2 yıla çekmiş olduk. Derli toplu bir şekilde çalışmaları tamamlamak nasip olur inşallah. Mesudiye Mahallemizde yaklaşık 2-3 ay çalışmalar sürecek. Vatandaşlarımızın biraz sabır ve anlayışına ihtiyacımız var. Bittiği zaman en güzel şekilde içme suyunu kullanıyor olacağız. İlçemize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a İnegöl'e verdiği hizmet ve desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.