Meclis Genel Kurulu'nda geçtiğimiz hafta başlayan 2021 bütçe kanun teklifinin görüşmelerinde Dışişleri Bakanlığının ilgili kuruluşu Türk Akreditasyon Kurumu'nun bütçesi görüşüldü.

Bütçe görüşmelerinde AK Parti grubu adına söz alan Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, "Türk Akreditasyon Kurumunun (TÜRKAK) ülkeler arası ticari ilişkiler ve bunun temelini oluşturan önemli bir faaliyeti yürüten ülkemizde akreditasyon hizmetini sunan tek kuruluşumuzdur. TÜRKAK, sağlıklı gıda temini, bakımlı ve güvenilir araçlarla yol alma, asönserde kalmadan kat inip çıkma gibi farkına dahi varmadığımız birçok alanda insanın günlük yaşam konfor ve güvenliğine dolaylı yollardan dokunmaktadır. Müreffeh bir Türkiye'nin inşa edilmesine önemli katkı sağlamaktadır. Türkiye ekonomisinde, sanayisinde ve sosyal hayatta, kritik izleri bulunmaktadır."

Sevda Özcan Tekrar Taban'a Yüklendi Sevda Özcan Tekrar Taban'a Yüklendi

"TÜRKAK, pandemi sürecinde, maske, dezenfektan ve dezenfeksiyon cihazları konusundaki test ve belgelendirmeye yönelik akreditasyon taleplerini ivedilikle çalışılarak ihtiyacı gidermiştir. Aralık 2020 itibariyle TÜRKAK'ın akredite ettiği kuruluş sayısı 1841'dir. Bugün akreditasyon sayısı, çeşitliliği ve insan kaynağı açısından TÜRKAK Avrupa'da ilk 5, dünyada ise ilk 10 akreditasyon kuruluşu arasında konumlanmaktadır. Bu başarı kuşkusuz AK Parti iktidarının ve politikalarının sonucudur."

"Hükümetin uluslararası politikaları, TÜRKAK'ın gelişimine ve etki alanını artırmasına etken olurken¸ TÜRKAK'da T.C. Hükümetinin dışişleri politikalarına hizmet etmiştir. Dış politika vizyonu, gayret ve başarıları için Sayın Bakanımıza ve yol arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Biz AK Parti olarak, Türk Dış politikasını yurtta ve dünyada barış ekseninde sürdürmeye devam edeceğiz. Bütçe görüşmeleri başladığından bu yana Gazi meclis çatısı altında, 19. Bütçeyi yapma selahayetini milletten aldığımız halde siyaset etiğinden ve gerçeklerden tamamen uzak, popülist söylemlerle süreci sabote eden bir muhalefet ile muhatap olmaktayız."

"Malumunuz akreditasyon kelime anlamıyla standarda uygunluğu, kaliteli ve doğru alt yapıyı edinmiş bir hizmet demektir. Bu minvalde gönül ister ki bu ülkede siyaset yapan ana muhalefet ve ortakları da siyaseten bir akreditasyona sahip olsun. Öyle ki bu akreditasyon ile güven veren, siyasetin ana ilkeleri olan dürüstlük, omurgalılık, şeffaflık gibi ilkeler doğrulusunda hareket edilsin. Bu ülkenin bir ferdi olarak muhalefetten en tabi beklentim budur. Tamamen milletin bütçesi 2021 bütçemizin bereketli olmasını temenni ediyor, Dış İşleri Bakanlığımızın, ilgili ve bağlı kuruluşlarının göğsümüzü kabartan hizmetlerinin devamını diliyor, genel kurulu saygıyla selamlıyorum." diye konuştu.