Altın borcu olanlar dikkat! Dev bankadan korkutan altın tahmini Altın borcu olanlar dikkat! Dev bankadan korkutan altın tahmini

AKILLI SİNYALİZASYONLU KAVŞAK

'Akıllı sinyalizasyonlu kavşak' çalışmalarının tamamlanmasının ardından alanda inceleme yapan Belediye Başkanı Alper Taban, "Yeni sistem ile trafiğin daha rahat olduğunu görüyoruz" dedi.

İnegöl'ün ilk akıllı sinyalizasyonlu kavşak modeli uygulaması tamamlandı. AVM kavşağında İnegöl ve Bursa Büyükşehir Belediyeleri işbirliğinde uygulanarak hayata geçirilen kavşağın yeni sistemle hizmete girmesinin ardından, bölgede hissedilir derecede rahatlana oldu.

TRAFİK RAHATLADI

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, çalışmaları tamamlanan AVM kavşağında incelemelerde bulundu. İnceleme sırasında bir açıklama da yapan Başkan Taban,

"Bursa Büyükşehir Belediyemizin başlattığı ve bitirdiği kavşak çalışması ne aşamada olduğunu görmek için yerinde gelip görmek istedim.

Bir taraftan asfalt çalışmaları, bir taraftan tretuar ve kaldırım taşlarının döşenmesi, bir taraftan da akıllı sinyalizasyon işlemlerinin tamamlandığını görüyoruz. Şuan bu çalışmaların tamamlanması ile trafik bu bölgede rahatladı" dedi.

DRONE İLE ÇEKİMLER YAPILDI

Akıllı kavşak modeli uygulanmadan önce drone ile çekimler ve sayımların yapıldığını belirten Başkan Taban,

"Bu kapsamda burada drone kameralarla çekimler yapıldı, ölçümler yapıldı. Bu sayımlar neticesinde sürücülerin hangi yöne hangi yüzde ile devam ettiklerini gözlemlediler ve bunları raporlara döktüler. Burası şehrimizin önemli bir noktası. Yani burası giriş ve çıkışın yapıldığı nokta.

Aynı zamanda Alanyurt istikametine bağlanan nokta. Yol genişlikleri açısından, ilave kollar kazandırılmaya çalışıldı. Ve depolama alanları açısından da akıllı sinyalizasyon ile geçiş güzergahlarında kime ne kadar yeşil ışık, kime ne kadar kırmızı ışık yakması ile ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yaptı. İnegöl'ümüze hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

YAYA VE SÜRÜCÜLERDE DUYARLI OLMALI

Yapılan düzenlemenin yanı sıra yaya ve sürücülerin de duyarlı olması gerektiğini ifade eden Taban,

"Bu noktada sadece yapısal düzenlemelerin yeterli olmadığını, burada yayaların ve beraberinde sürücülerin de buna destek vermesi gerektiğini ben buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Kurallara riayet edilmesi, özellikle bu kavşak noktasına yakınlaşırken, sağlı noktaları görüyorsunuz serbest bırakıldı. Sinyalizasyona dahil değil. Sağa dönüşler noktasında özellikle sağ şeritten gelmesi durumunda rahatça ilerleyebilir.

Kim hangi güzergaha doğru gidiyorsa, o şeritte ilerlerse, o zaman her şeyin daha da rahatlayacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

Açıklamasında Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne de teşekkür eden Taban, şöyle konuştu:

"Ben Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Beraberinde kıymetli çalışma ekibine de teşekkür ediyorum. Evet 15 gün demiştik ama bazen hedefler tutmayabiliyor. Ama bu işin durdurulması veya yavaşlatılması gibi bir şey değil.

Çalışma biraz gecikti ama önemli olan çalışmanın finalinde işlevselliğini yerine getiriyor olması. Yapılan hesap ve kitapların doğru yapılıyor olması, bizim için çok daha önemli.

Yeni sistem ile trafiğin daha rahat olduğunu görüyoruz. Ben yeni sistemin İnegöl'ümüze hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."