Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler Öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler

100 OYUNCAK FİNALE KALDI

Türkiye genelinde çocuklar için doğal, sağlıklı ve yerli ahşap oyuncak çeşitliliğinin artırılması amacıyla kurulan tematik liselerde eğitim gören öğrencilerin yaptığı oyuncaklar, düzenlenen yarışmada görücüye çıktı. 427 oyuncak arasından yapılan elemeler sonunda finale kalan 100 oyuncak iki gün boyunca sergilendi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllerini, yayın danışmanımız Ayhan Bayraktar'ın sunduğu törenle aldı.

HAYALİNİ AHŞABA İŞLEYEN KENT İNEGÖL

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, "İnegöl'ün mobilya üretimindeki geçmişine baktığımızda, 1523 tarihli Hüdavendigar Livası Tahrir Defterinde yer alan ilk bilgilere göre İnegöl'deki ahşap işçiliğinin ilk olarak kadırga kürek üretimi yapılarak başladığını görüyoruz. Bu demek oluyor ki mobilyanın önemli merkezlerinden İnegöl'ü tanımlarken 'hayalini ahşaba işleyen insanlar' ifadesini kullanırsak çok da doğru bir ifade kullanmış oluruz diye düşünüyorum."

51 İL İNEGÖL'DE MİSAFİR EDİLDİ

"Ahşap oyuncak yarışmasının ilkinin ilimizde gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İlimize gelen öğrencilerimiz buradan ayrılırken akıllarındaki hayallerle buradan ayrılacaklar. 450'ye yakın eserin katıldığı yarışmada 51 ilimiz burada bizim misafirimiz. Bu güzel organizasyonda emeği geçen tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca yarışmanın ilimizde yapılması konusunda bizleri cesaretlendiren Bakanlığımıza şükranlarımı arz ediyor, tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

İNEGÖL'ÜN TERCİH EDİLMESİ ÇOK DOĞRU BİR KARAR

Belediye Başkanı Alper Taban ise "Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği Ahşap Oyuncak Yarışmasının ilkini İnegöl'de organize etmesini, ilçemizin 100 yıllık mobilya, ahşap, ağaç ve orman ürünleri ile olan hikayesiyle değerlendiriyorum. Bakanlığımıza, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi iletiyorum." dedi.

İTSO VE MODEF SPONSOR OLDU

İnegöl'ün mobilyanın başkenti olduğunu ifade eden İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve MODEF Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, "İnegöl, Türkiye'nin mobilya üretim ve ihracat merkezi. Bizler için çok önemli olan bu organizasyonun hayata geçirilmesinde ve İnegöl'de yapılmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızın yeteneklerini ve hayal gücünü geliştirecek her türlü organizasyona desteğe hazırız" ifadelerini kullandı.

GEÇMİŞİ BİLECEĞİZ VE GELECEĞİMİZİ BUNA GÖRE YÖNETECEĞİZ

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Kaymakam Şükrü Görücü de: "Gençlerimiz el emeği göz nuru ile ürettikleri, hepsi bir birinden güzel eserlerini burada sergiliyorlar. Bu gençlerimizi ve onları yetiştiren öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Geleceğin Türkiye'si gençlerimize emanet ve ülkemizi gelecekte bu gençlerimiz yönetecek. Gençlerimizi bayrak sevgisiyle, ezan sevgisiyle, ülke sevgisiyle en iyi şekilde yetiştirmek bizlerin en önemli görevidir. Yetiştireceğimiz öğrencilerimizi milli ve manevi değerlerimize ve toplumun çıkarlarına göre yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Geçmişi bileceğiz ve geleceğimizi buna göre yöneteceğiz" diye konuştu.

DERECEYE GİREN OKULLAR

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ödüllerini protokolün elinden aldı. Serbest kategoride; Tokat MTAL birinci, Samsun Tekkeköy Ali emine Kahvecioğlu MTAL ikinci, Adapazarı İMKB Sakarya MTAL üçüncü olurken; Aydın Efeler Dalama Çok Programlı Lisesi ise Mansiyon ödülü aldı.

Temalı kategoride; Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu birinci olurken, Ankara Etimesgut Hayriye Ethem Turhanlı MTAL ikinci, Hatay Erol Bilecik MTAL üçüncü oldu. Bu kategoride Hatay Yıldız Selahaddin Mıstıkoğlu MTAL mansiyon ödülü almaya hak kazandı.