TAŞTAN İLE YOLA DEVAM

İki dönemdir İHMED Başkanı olan 89 İmam Hatip Lisesi mezunu Edebiyat Öğretmeni Ahmet TAŞTAN tek liste ile girilen seçimde genel kurulu katılan tüm üyelerin oylarına alarak yeniden başkan oldu. Emekli imam Lokman Hocanın Kur'an-ı Kerim okumasıyla başlayan kongre divanın oluşturulması ile başladı. Divan başkanlığına 86 Mezunu Mehmet BAYRAK, katip üyeliğe ise Ali MATIŞLI teklif edildi ve oy birliği ile divan oluşturuldu. Yapılan yoklamada 34 Kişinin katıldığı belirlendi.

Divan başkanı geçen dönemde yapılan dernek faaliyetlerinin okunması ve ibrası için sözü Ahmet TAŞTAN'a verdi. Başka geçen dönemdeki faaliyetleri şöyle sıraladı: "Mezuniyet pilav/iftarlarını aksatmadan yaptık. Bu sene ilk kez Genç Mezunlar İftarı yaparak sınava girecek son sınıf öğrencilerimizi okulumuzun bahçesinde topladık. Bunu da geleneksel hale getireceğiz. Yardımcı olan mezunlarımıza teşekkür ederiz.

MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor MEB'de büyük değişim: Yeni dönemin Milli Eğitim Müdürleri belli oluyor

Rahmetli Hikmet Şahin, Sami Koparan hocalarınız anınsa ve Nusret Vardar Hocamız adına olmak üzere beş defa mezun dönemler arası futbol turnuvası düzenledik. Son şampiyon 87 mezunları oldu. Tebrik ediyoruz. Mezunlarımızın kaynaşması için ilk defa bu dönem masa tenisi turnuvası düzenledik. İHMED AKADEMİ yani kız bölümümüzle İki defa İstanbul'a bir defa da Çanakkale ve İznik-Bilecik-Söğüt'e tarihi bir gezi yaptık. Her Cuma öğle ve ikindi olmak üzere kızların sohbeti yapılır. Her sene 10 ila 15 arasında Üniversiteye giden öğrencilerimizi burs verdik. Onları gittikleri üniversitelerde takip ediyoruz, irtibatımızı kesmiyoruz. İmam Hatip Okulları meclis başkanları ile toplantı yaptık. Onları koordine etmeye başladık. İMAM HATİP PLATFORMU, BİHMED ve ÖNDER'in tüm çalıştaylarına ve kurultaylarına katıldık. Her ay düzenli olarak imam hatipleri bir vesile ile ziyaret ediyoruz. Her hafta yönetim kurulumuzu düzenli olarak yapıyor iki hafta da bir sohbet programları Salı ve Cumartesi devam ediyor. 28 Şubat'ı Unutturmayacağız programları yapıyor ve gençliğimizi aydınlatmaya çalışıyoruz paydaş derneklerle. Bu ve buna benzer birçok faaliyetlerle geçen dönemi tamamladık." Dedi ve sözü divan başkanına bıraktı.

Denetleme Raporu okunda ibra edildi ve oy çokluğu ile rapor kabul edildi. Yeni yönetim seçimine gidildi ve Ahmet Taştan'ın başkanlığa sunduğu liste oy birliği ile kabul edildi. Dilek ve temennileri bölümünden BİHMED Yöneticilerinden Malik BATTAL açıklamalarda bulundu ve BİHMED olarak İHMED'e her türlü yardıma hazırız dedi. Divan başkanı söz alacak kimse olmadığı için olağan genel Kurulu hayırlı uğurlu olsun diyerek kapattı.