Saadet Partisi Burhaniye Mahalle Başkanı Adem Çini, devlet hastanesinin acil servis ve poliklinikler giriş çıkış kısmına düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Çini, bölgedeki kavşaklarda birçok kazanın yaşandığını, taşıt ve yaya trafiğinin olumsuz etkilendiğini gündeme getirerek, "Oluşan tablo il olma hayali kuran İnegöl'ümüze yakışmıyor" dedi.

ACİLE GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR ÇOK KESKİN

Çini yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi; "İnegöl Devlet Hastanesiyle ilgili yetersizlikler birçok kez gündeme geldi fakat bizim bugün gündeme getirmek istediğimiz husus hastanemize acil tarafından ve poliklinikler tarafından gerçekleşen araç girişleri olacak. Kentleşme süreci kötü yönetilen ve her geçen gün dış görünüşü bozulan İnegöl'ümüzde maalesef hastane çevresi de buna paralel olarak kötü tasarlanmış. Öncelikle acil servis giriş kısmından bahsetmek istiyorum. Acil servisin hemen girişinde yer alan Kemalettin Samipaşa Caddesi ve Mimar Sinan Caddesini birbirine bağlayan kavşakta birçok maddi hasarlı trafik kazası meydana geliyor. Kavşağın tasarlanış şekli ve acil servise verilen giriş, sürücüleri gerçekten de zora sokuyor. U dönüşü yapan sürücülüler de, kavşağın içinden çıkan sürücüler de, Adnan Menderes Bulvarı üzerinden gelen sürücüler de acile girişte sıkıntı yaşıyor. Burada özellikle belirtmek istediğim husus acil servise araç girişi için herhangi bir alanın olmaması. Fotoğraflarda da görüldüğü gibi yoldan hemen keskin bir şekilde acil servise giriş sağlanıyor. Aynı anda acil servisin iç tarafından bir de araç çıkmaya çalışınca resmen giriş-çıkış bir keşmekeşe dönüşüyor. Bu sorun aynı zamanda araç trafiğini ve yaya trafiğini hem aksatıyor hem de tehlikeye atıyor. Yine burada hastalarımızı taşıyan ve zamanla yarışan ambulanslarımız da bu keşmekeşten olumsuz etkileniyor. Öncelikli olarak biz mahalle sakinlerinin tespit ettiği sorun bu keskin giriş çıkışlardır. Bu alanda hızlı bir şekilde düzenleme yapılarak acil servise giriş çıkışları rahatlatmak gerekir. Hemen akabinde de kavşakta düzenleme yapılarak hem kazaların önüne geçmek hem de acil girişindeki trafiği olumlu anlamda iyileştirmek gerekmektedir."

Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi Erdoğan İstanbul Mitinginde İstanbul'u geri istedi

BU GÖRÜNTÜLER İL OLMA HAYALİ KURAN İNEGÖL'ÜMÜZE YAKIŞMIYOR

"Benzer sorunlar poliklinikler ve servisler kısmından hastanemize yapılan araç girişlerinde de görülmektedir. Parkyolu Caddesi'nden gelen araçların bir kısmı hastaneye poliklinikler tarafından giriş yapmak isteyince yine ortaya bir keşmekeş çıkıyor. Öncelikle caddede seyreden diğer araçlar doğal olarak beklemek zorunda kalıyor yani trafik akmıyor. Bunun yanında Mimar Sinan Caddesi üzerinden kavşaktan çıkıp Park Yolu Caddesi'ne doğru dönmek isteyenler veya hastane poliklinikler kısmına girmek isteyenler olunca, özellikle sabahın erken saatlerinde vahşi ve çığrından çıkmış bir karışık görüntüye neden oluyor. Tabi acil kısmında olduğu gibi burada da yoğunluğa bir de poliklinikler kısmından hasta bırakan veya muayene olup çıkan araçlar ekleniyor. Doğal olarak bu görüntüler il olma hedefleriyle yanıp tutuşan İnegöl'ümüze yakışmıyor."