BELGELER İMZALATILDI

Bu vatandaşlar için İnegöl İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve kolluk kuvvetleri tek tek ziyaret ederek "14 gün boyunca dışarı çıkmayacakları ve ziyaretçi kabul etmeyeceklerine" dair belge imzalatılıyor.

Bu süreç zarfında dışarı çıkan ve kendini izole etmeyen umreciler hakkında yasal işlem başlatılacak.

UYARILAR YAPILDI

Konu hakkında sorulan soruya cevap veren İnegöl İlçe Kaymakamı Şükrü Görücü "Umreden gelip karantinaya alınmayan vatandaşlarımız evlerinden çıkmaması gerekiyor. Bu konuda gerekli tedbirleri aldık sağlık müdürlüklerimiz gerekli çalışmaları yapıyor onlara imza attırarak sokağa çıkmaması konusunda gerekli uyarılarda bulunuyorlar."

DİĞER PROGRAMLAR İPTAL EDİLDİ

18 Mart programları hakkında konuşan Kaymakam Görücü "Alınan emir gereği bugün burada çelenk sunma programı yaptık, aslında çok güzel programlarımız vardı ama alınan karar gereği bu programları icra edemiyoruz. Sağlık tedbirleri kapsamında programları iptal ettik."

BAKANLIĞIN TEDBİRLERİNE UYUN

Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu Beşiktaş'tan AK Parti'li Aday Ahmet Metin Genç'e Suç Duyurusu

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı tedbirlere uyulması gerektiğini belirten Görücü "Koronavirüsü ile alakalı ilçemizde tedbirler üst seviyede uygulanıyor. Hemşerilerimizin kurallara uyması bizleri memnun ediyor. İnsan sağlığı için kendi sağlığımız için sağlık bakanlığımızın aldığı tedbirlere herkesin uyması gerekiyor. Kurallar bizim sağlığımız için bu kurallara uymak zorundayız. Biz tedbirleri en iyi şekilde aldığımız sürece bu süreci kazasız belasız atlatırız. "